Nesvakidašnji slučaj

ŠOK U POREČU: Automobilom udario dvije žene pa “angažirao” drugu osobu da preuzme krivnju

Vozač koji je ljetos pijan i bez vozačke u Poreču izazvao prometnu nesreću s dvije ozlijeđene žene, završio je u petak u pritvoru jer je otkriveno da je prije dolaska policije “angažirao” lažnog vozača da umjeto njega preuzme odgovornost.

Policija je isprva vjerovala da je nesreću izazvao 31-godišnjak automobilom Honda pulskih oznaka, no s tom pričom nisu se podudarali tragovi pronađeni tijekom očevida pa su policajci proveli kriminalističko istraživanje i utvrdili da je vozilom zapravo upravljao 37-godišnjak.

Utvrđeno je i da su u nesreći koja se dogodila 31. srpnja 2015. oko šest sati na županijskoj cesti u Poreču sudjelovale i dvije žene koje su ozljeđene zbog čega im je u Puli pružena liječnička pomoć.

Pijan i bez vozačke dozvole

Pokazalo se da je stvarni vozač Honde, prije dolaska policajaca, pozvao 31-godišnjaka da preuzme odgovornost za nesreću, a sve kako bi izbjegao odgovornost zbog vožnje pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole koja mu je bila oduzeta.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 37-godišnjak je priveden u pritvorsku jedinicu, dok će 31-godišnjak biti kaznenao prijavljen u redovnom postupku. Mlađeg muškarca tereti se zbog ovjeravanja neistinitog sadržaja, a starijeg za poticanje na to nedjelo.

PROMETNA U CENTRU ZAGREBA: Sudarila se tri automobila, od siline udarca odbačeni do ulaza trgovine

PROMETNA U ČAČINCIMA: Teretnim vozilom udario biciklista i usmrtio ga

Povratak na Net.hr