NASTAVLJENO SUĐENJE

SOCIJALNI RADNIK TVRDI DA JE ZAVADLAV BIO UZNEMIREN; Stanodavka: ‘Rekao mi je: Oprosti, nisam znao što ću, bilo je, ili ja ili, oni’

Na suđenju Filipu Zavadlavu svjedočili su njegov socijalni radnik, stanodavka i časna sestra koja se o njemu brinula u mladosti

U četvrtak je nastavljeno suđenje Filipu Zavadlavu zbog trostrukog ubojstva kojeg je počinio 11. siječnja u Splitu. Nakon što su u srijedu na Županijskom sudu u Splitu svjedočili njegovi prijatelji, svoj iskaz su dali njegova stanodavka, socijalni radnik koji ga je nagovorio da se preda te časna sestra koje se godinama o njemu brinula.

Socijalni radnik Zlatko Lovrić je ispričao kako je u obitelj Zavadlav došao zbog Filipova mlađeg brata Antuna, kojeg je nadzirao šest mjeseci. Na kraju je dječak završio u domu u Zadru, ali je socijalni radnik ponudio obitelji da ga mogu kontaktirati bilo kad. Primijetio je da su Zavadlavovi disfunkcionalna obitelj te opisao kako je Filip u tom razdoblju bio pristojan te je surađivao, dok je Stanislav odbijao svaku pomoć.

TROSTRUKI UBOJICA ZAVADLAV PORUČIO BRATU: ‘Ostani u komuni, ja sam te mogao čuvati dok si bio mali’; Znali su da ima kalašnjikov

Zidovi puni rupa

Naveo je kako mu se Filip žalio da ne spava, da mu je kod kuće katastrofa, da ljudi dolaze i odlaze. Opisao je njihov stan, rekavši da su zidovi bili puni rupa, vrata razbijena te da je vladao nered.

Potaknuo je Filipa da nađe posao, što mu je uspjelo sezonskim zapošljavanjem na brodu. Socijalni radnik je opisao kako se redovito čuo s Filipom i za vrijeme njegova boravka na brodu. Često mu je govorio kako mu je žao što se nema kome vratiti, na što mu je ovaj predložio da si nađe stan i školuje se za brodskog časnika, što mu je platila jedna udruga. Slao mu je i slike svoje djevojke, a među njima je bila i fotografija puške, za koju je Filip socijalnom radniku rekao da se radi o staroj slici.

Nije ga uspio smiriti

Index piše i kako je socijalni radnik sudu ispričao i što se događalo kobnog 11. siječnja. Rekao je da su ga nazvale dvije djevojke koje su bile sa Zavadlavom u autu netom prije ubojstva. “Filip je bio uznemiren, urlao je na telefon”, rekao je socijalni radnik i dodao da je mislio kako ga je uspio smiriti, ali je shvatio da nije, tek kad je vidio snimku naoružanog mladića kojeg je po hodu prepoznao kao Filipa. Nakon toga ga je nazvao Filipov otac Ante, inzistirajući na tom eda dođe kod njih, no socijalni radnik je predložio da se nađu u kafiću Borsalino, gdje je Filip na kraju i uhićen.

PRIJATELJI SVJEDOČILI O NJEGOVU PONAŠANJU ZVADLAVA PRIJE KRVAVOG POHODA; Odvjetnik: ‘On je možda granični slučaj šizofrenije’

Sve je bilo u redu do Božića

Stanodavka Marcela Sunara, kod koje je Filip živio ispričala je kako je došao u njen stan godinu dana ranije na preporuku časne sestre. Opisala ga je kao pristojnog, dobrog i urednog. Nije pušio, ni pio, a od droge je zazirao.

Dodala je da nitko nije dolazio u stan i da ne zna tko su osobe koje su mu prijetile. Prisjeća se da je sve bilo u redu do Božića, kada se Filip počeo čudno ponašati. Bio je zabrinut i žalio se na nesanicu. Tvrdi da joj je rekao: “Oprosti, nisam znao što ću, bilo je ili ja ili oni”.

 

Povratak na Net.hr