BRAVO MAJKO, BRAVO OČE!

SNIMKA IZ ZAGREBA ZGROZILA SVE; Roditelji jednog od napadača na beskućnika sina prijavili policiji: ‘Htio sam ispasti mangup…’

Prijavu policiji podnijeli su i roditelji jednog od napadača na beskućnika u Podsusedu, a ubrzo se i njihov sin ispričao putem društvenih mreža

Snimka iz Zagreba koja kruži društvenim mrežama zgrozila je javnost. Na njoj se vidi kako sedmorica maloljetnika u zagrebačkom kvartu Podsused napadaju lokalnog beskućnika. Prvo su ga vrijeđali, zatim i fizički nasrnuli na njega. Budući da se na snimci spominju i prezimena mladića, policija je brzo otkrila počinitelje.

TINEJDŽERI SE IŽIVLJAVALI NAD LEGENDOM PODSUSEDA: Dok jedan od njih govori kako je ‘bio glup’, drugi se drukčije opravdava

Policija pozvala napadnutog da dâ iskaz

Policija je potvrdila da je napadnutog beskućnika pozvala da da iskaz.

“Znamo za događaj te smo pristupili utvrđivanju okolnosti pod kojima se dogodio. Slijedi razgovor s oštećenim, a iz čega će, u ovisnosti o utvrđenom, proizaći daljnja policijska postupanja u sklopu kriminalističkog istraživanja”, rekli su iz PU zagrebačke.

‘Ispričat ću se javno i ljubiti mu noge’

No, prijavu policiji podnijeli su i roditelji jednog od počinitelja. Ubrzo nakon toga i on sam se ispričao putem društvenih mreža.

“Htio sam ispasti mangup na krivi način. (…) Molim vas da mi oprostite i zbog ovog ću još dosta dugo hodati pognute glave jer sam osramotio cijelu svoju obitelj i prijavljen sam od strane svojih doma zato što sam ispao glup i ako treba ispričat ću se tom čovjeku javno i ljubiti mu noge”, napisao je na Instagramu.

‘Bitno je osuditi čin, a ne djecu’

Stručnjaci pozdravljaju taj čin roditelja jednog od malodobnih nasilnika.

“Voljela bih da ovaj put, kada govorimo o društvenim mrežama, reakcija nas odraslih ne bude osuda te djece kao kriminalaca, kao čudovišta, što smo često vidjeli. U ovakvim situacijama jako je bitno osuditi čin, a ne djecu. Djeci moramo dati priliku da nauče nešto iz ovoga”, kazala je za RTL psihologinja iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba Ella Selak Bagarić.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr