SKUČAJ 'ŠKRINJA'

SMILJANA SRNEC NE ODUSTAJE: Proglašena krivom za brutalno ubojstvo sestre, a sada traži novo suđenje i da se brani sa slobode

Prema stavu obrane, došlo je do bitnih povreda odredbi Zakona o kaznenom postupku

Odvjetnik Krešimir Golubić, branitelj Smiljane Srnec, podnio je u zakonskom roku žalbu na nepravomoćnu presudu varaždinskoga Županijskog suda kojom je njegova branjenica nepravomoćno proglašena krivom i osuđena na 15 godina zatvora za ubojstvo sestre Jasmine Dominić u ljeto 2000. godine.

Jasminino tijelo je pronađeno u obiteljskoj kući u zamrzivaču nakon nešto manje od 20 godina, a slučaj je zaokupio pažnju javnosti i izvan granica Hrvatske.

SMILJANA SRNEC JE PRED CIMERICAMA U ZATVORSKOJ ĆELIJI NAVODNO KAZALA: ‘Jasmina je dobila ono kaj je zaslužila’

“Očekujem od suda zakonitu odluku, a to je ukidanje presude, suđenje pred novim sudskim vijećem i puštanje moje branjenice iz pritvora. Razlog zbog kojeg tražim da Smiljani Srnec sudi novo sudsko vijeće jest što mislim da nije imala odgovarajući tretman kao optuženica, a moram istaknuti da je sudsko vijeće odbilo 35 dokaznih prijedloga obrane, i to je, među ostalim, razlog zbog kojeg tražim novo suđenje pred izmijenjenim vijećem”, rekao je za Jutarnji list čakovečki odvjetnik.

Smatra da bi presuda trebala pasti na Vrhovnom sudu

Golubić je žalbu napisao na 77 stranica. Pisao ju je svih 15 dana zakonskog roka i u njoj opsežno analizirao presudu za koju smatra da bi trebala pasti na Vrhovnom sudu.

Obrani je jedan od bitnih dijelova žalbe, zbog čega smatra da je na suđenju Smiljani Srnec (45) iz Palovca za ubojstvo sestre Jasmine u obiteljskoj kući u Palovcu, to što postoji proturječje između sadržaja obrazloženja i presude u odnosu na ono što piše u zapisnicima sa suđenja koje je počelo 15. listopada prošle, a okončano je 30. lipnja ove godine.

SMILJANA SRNEC DOBILA 15 GODINA ZATVORA ZA UBOJSTVO SESTRE, PLAKALA SLUŠAJUĆI PRESUDU: ‘Udarila ju je najmanje pet puta, imala je prijelome…’

Prema stavu obrane, došlo je do bitnih povreda odredbi Zakona o kaznenom postupku, i to je jedini i temeljni razlog zbog kojeg, smatra obrana, treba ukinuti presudu, tako da se nije niti bavila visinom kazne.

 

Povratak na Net.hr