Naporni tjedni

Smijenjeni šef PU imao dva promila u krvi: “Stid me je”

Darko Rep (49), zbog prometne nesreće u pijanu stanju službenim automobilom suspendirani šef Policijske uprave koprivničko-križevačke, danas je najavio kako će sam dati ostavku na tu poziciju.

“Osjećam se krivim i spreman sam snositi posljedice. Stid me je pred kolegama te se ispričavam i njima i građanima. Sam ću dati ostavku, neću čekati da mi to netko naloži”, izjavio je Rep, a prenosi Večernji list.

On je jučer oko 9.10 sati službenim automobilom sletio s ceste u mjestu Otrovancu nedaleko od Pitomače, u kojoj živi. Bio je u alkoholiziranu stanju, navodno je imao više od dva promila alkohola u krvi. U nesreći je lakše ozlijeđen, a nitko drugi nije stradao.

Rep je danas objasnio kako je “pokleknuo” jer je bio pod velikim stresom budući da je od izbijanja izbjegličke krize danonoćno radio 13 dana neprekidno. Bio je glavni koordinator za izbjegličke kolone koje iz Hrvatske u Mađarsku prelaze ilegalnim prijelazom kod Botova. Namjerava nastaviti karijeru u policiji, ali ne više, naravno, na rukovodećim pozicijama.

“Nakon što sam sedam godina vodio ratne poslove, 15 godina bio sam šef krim-tehnike i obradio sam više od 200 leševa. Spreman sam, znači, raditi svaku vrstu policijskoga posla”, kazao je Rep, koga je glavni ravnatelj policije Vlado Dominić suspendirao odmah nakon prometne nesreće te je odredio da funkciju načelnika do daljnjega obavlja Repov zamjenik Marijan Kirin.

Večernji list/Danas.hr

Povratak na Net.hr