NESRETAN SLUČAJ U KAŠTELIMA

SLUČAJNO USTRIJELIO DJEVOJKU PA JE DOVEO NA HITNU: Za ubojstvo studentice prijavljen njen dečko

Policija je za kazneno djelo ubojstva 22-godišnje studentice Anice Ć. iz Kaštela kazneno prijavila njezinog dečka Brune B. (24), upravo onoga koji ju je u ponedjeljak iza 23 sata s prostrjelnom ranom dovezao na Hitni kirurški prijam splitskog KBC-a.

Mladić je predan pritvorskom nadzorniku koji ga je priveo na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Splitu, uz kaznenu prijavu za ubojstvo, prenosi Jutarnji list.

Kupila pištolj da se zaštiti od nasilja pa se istoga dana slučajno upucala u glavu

Navodno nesretan slučaj

Tragedija se dogodila u ponedjeljak oko 23 sata kada je djevojka došla u posjet svom mladiću s kojim je bila u vezi nekoliko godina. U stanu su u tom trenutku navodno bili još i njegov otac i majka koji su gledali televizijski program u dnevnom boravku.

Otac je navodno čuo neki udarac, mislio je da je nešto palo u sobi u kojoj su inače bili Bruno i njegov brat koji te večeri nije bio u stanu. Ali kada je ušao, ugledao je svog prestravljenog sina, okrvavljenog, u donjem rublju, kako šokiran stoji kraj krvavog djevojčinog tijela koje je od siline hica palo između dva kreveta.

Pribrani otac ni trenutka nije dvojio što treba napraviti pa su ukućani podigli nesretnu djevojku i vozilom je prevezli na Hitnu pomoć splitskog KBC-a.

Otac je vozio, a mladić je bio šokiran toliko da su mu trebali dati sredstva za smirenje. U bolnicu su stigli dok je djevojka još bila živa, no usprkos brzoj reakciji liječnika nisu joj mogli pomoći pa su oko 23.30 konstatirali smrt. Nakon što je policija dobila dojavu, stigli su na mjesto događaja te su osiguravali stan i automobil do jutra kad je obavljen očevid.

Mladić želio postati zaštitar

Neslužbeno, djevojka je pogođena hicem u prsa iz pištolja marke Mauser čija je čahura nađena na uzglavlju kreveta, a tek će se obdukcijom utvrditi iz koje je točno udaljenosti ispaljen metak. U mladićevoj sobi nije nađena niti kap krvi, a nisu nađeni nikakvi tragovi koji bi ukazivali da je među njima došlo do nekog fizičkog sukoba koji bi eskalirao na ovaj način. Osim pištolja kojim je djevojka ustrijeljena i u čijem je spremniku bilo još metaka, navodno je nađen i plinski pištolj marke Glock.

Istraga bi također trebala utvrditi i na koji je način mladić došao do pištolja i zašto ga je uopće nabavio. Da ga je imao, nisu znali ni njegovi roditelji. Navodno je nedavno završio dvotjedni tečaj za rukovanje oružjem za zaštitare u inozemstvu te je čak podnio zahtjev da ga prime u policiju, no dobio je odbijenicu.

Navodno su ubijena djevojka i on planirali vjenčanje. Otac djevojke vlasnik je poznatog splitskog kafića.

 

Povratak na Net.hr