ODLUKOM DORH-a

SLUČAJ KOJI JE ZGROZIO HRVATSKU: Vjeroučitelj koji bi strijeljao Mesića i Pusić završio iza rešetaka!

Osnovano se sumnja da je nametao učenicima iznesene stavove te izazivao osjećaje mržnje, odbojnosti i prihvaćanja agresije prema dvjema osobama, kao i pripadnicima srpske nacionalnosti i muslimanske vjeroispovjesti – priopćio je DORH nakon odluke o određivanju istažnog zatvora vjeroučitelju iz zagrebačke Osnovne škole Matije Gupca

Vjeroučitelju i zagrebačke Osnovne škole Matije Gupca, Krešimiru Bagariću (38) određen je istražni zatvor zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv javnog reda javnim poticanjem na nasilje i mržnju iz članka 325. stavka 1. Kaznenog zakona.

Objavilo je to Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu nakon što je ispitalo Bagarića.

OSMAŠ SNIMIO VJEROUČITELJA: ‘Mladić je bio u pravu… Izdajnicima metak u glavi i u septičku jamu, nabiti ih na kolac…’

Nametao učenicima stavove  izazivao osjećaj mržnje

“Postoji osnovana sumnja da je 38-godišnjak 29. studenog 2017. od 14,00 do 14,45 sati tijekom nastave vjeronauka u osmom razredu jedne zagrebačke osnovne škole, svjestan svog utjecaja i autoriteta kao nastavnika; u nakani izazivanja netrpeljivosti i spremnosti na nasilno ponašanje prema pripadnicima srpske nacionalnosti i muslimanske vjeroispovjesti; podučavajući djecu kao vjeroučitelj iznosio diskriminatorne stavove te iskazivao prijezir i nesnošljivost prema pripadnicima spomenute nacionalnosti i vjeroispovjesti. Osnovano se sumnja da je time nametao učenicima iznesene stavove te izazivao osjećaje mržnje, odbojnosti i prihvaćanja agresije prema dvjema osobama, kao i pripadnicima srpske nacionalnosti i muslimanske vjeroispovjesti”, stoji u priopćenju objavljenom na mrežnim stranicama DORH-a.

SUMANUTI VJEROUČITELJ LETI IZ ŠKOLE: ‘Sigurno je jedno – održao je zadnji sat! DORH će pokrenuti postupak’

Pogrdno o mesiću i Pusić, pohvalno o Mladiću

DORH nadalje ističe da je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen prijedlog za određivanje istražnog zatvora Bagariću na temelju članka 123. stavka 1. točke 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku što je ovaj djelomično prihvatio prijedlog i odredio mu istražni zatvor temeljem prve dvije točke članka 123. ZKP-a.

Bagarića je jedan učenik snimio tijekom predavanja na satu vjeronauka te snimku dostavio portalu Index.hr koji ju je objavio.

Bagarić je, navodno pod dojmom presude šestorici bosanskohercegovačkih Hrvata i samoubojstva Slobodana Praljka na Haškom sudu učenicima govorio da bi trebalo objesiti dva bivša predsjednika, Stjepana Mesića i Ivu Josipovića te bivšu ministricu vanjskih poslova Vesnu Pusić. Usto je veličao ratnog zločinca Ratka Mladića i pogrdno govorio o Srbima i Muslimanima. Protiv njega je u školi pokrenut i postupak izvanrednog otkaza.

“Metak u glavu za Mesića i Pusić”

Konkretno, Bagarić je učenicima među ostalim rekao i ovo: “Trebalo bi objesiti dva bivša predsjednika i jednu bivšu ministricu vanjskih poslova, ali odmah. Po kratkom postupku. Čovjek je otvorio predsjednički sef i transkripte je dao. Prokleto ti do sedmog koljena bilo, izdajniče. Prljavi, smrdljivi izdajniče. Nikad mira ne imao.”

Onda ej još dodao: “Imaš ministricu vanjskih poslova Vesnu Pusić koja otvoreno po svijetu govori. To nigdje nema. Probaj zamisliti da francuska ministrica jednu stvar napravi protiv Republike. Samo te nema. Možeš birati, srčani udar, moždani udar, samoubojstvo s tri metka u leđa, kako to već ide. Jedino mi svoje prostitutke i izdajnike stavljamo na važna mjesta. Jedino smo mi tako bijedan narod, nema bijednijeg naroda od hrvatskog naroda”, kazao je i dodao da Mesića i Pusić “treba metak u glavu po kratkom postupku i u prvu septičku jamu baciti”.

VJEROUČITELJ KOJI JE SABLAZNIO HRVATSKU DOBIVA I PODRŠKU: ‘Učenik treba dobiti opomenu zbog neovlaštenog snimanja na nastavi’

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr