KAKO ĆE OVO PLATITI?

SLUČAJ IZ ZAGREBA: Koristio mobitel u vožnji, nije bio vezan, bez vozačke dozvole, pod mjerom zabrane i još – pijan. Kazna? 42.300 kn!

Trojica vozača kažnjena su zbog prekršaja u prometu, pri čemu je jedan dobio kaznu u iznosu od 42.300 kuna, drugi 22.200 kuna, a trećem je određeno zadržavanje

U srijedu, 9. rujna oko 19.30 sati, 49-godišnjak je upravljao motociklom marke Piaggio zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Horvaćanske ulice u smjeru istoka. Obavljenom kontrolom utvrđeno je da upravlja motociklom iako mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilima A2 kategorije kao i da upravlja vozilom A2 kategorije koja nije upisana u vozačku dozvolu. Vozač je alkotestiran te mu je tom prilikom utvrđena koncentracija alkohola od 1,79 g/kg alkohola u organizmu, nakon čega je uhićen i doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je sutkinja odredila zadržavanje, javlja PU zagrebačka.

U subotu, 12. rujna oko 17 sati, 56-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Renault zagrebačkih registarskih oznaka Ulicom Ilica u smjeru zapada, a prilikom vožnje koristio je mobilni uređaj i nije bio vezan sigurnosnim pojasom. Policija ga je zaustavila, a daljnjim provjerama utvrđeno je da kod sebe nema važeću vozačku dozvolu, da upravlja vozilom iako mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije kao i pod utjecajem alkohola (2,01 g/kg). Nesavjesni vozač je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otriježnjenja nakon čega je uhićen i doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Sudac mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 42.300 kuna.

U nedjelju, 13. rujna 2020 godine u 20 sati, policijski službenici su zaustavili 25-godišnjeg vozača u Ulici Klin kod raskrižja s Motovunskom ulicom kako upravlja automobilom koprivničkih registarskih oznaka te utvrdili da je počinio prekršaje, odnosno upravljao vozilom bez položenog ispita, dok je uz to automobil bio neregistriran. Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju na noćni odmor do uredovnog radnog vremena Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu. Na Sudu mu je izrečena presuda kojom je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 22.200 kuna.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr