MORAO NA OPERACIJU

SLUČAJ IZ GOSPIĆA: Godinu i pol dana nisu znali da je pobjegao iz zatvora

Zdravko Turčić prije čak 17 godina optužen je za kazneno djelo gospodarskog kriminala. U utorak se trebao pojaviti na sudu, no Turčić je navodno u bijegu iz zatvora već godinu i pol dana. Kako je kazao Hrvoje Visković s Županijskog suda u Zadru, Turčiću su na dvije adrese slali dostavu poziva, no vraćeni su uz nejasnu opasku poštara. Dosad je za njim bila raspisana interna “zatvorska” tjeralica, piše portal 24 sata.

Pobjegao je nakon što su ga iz gospićkog zatvora, u kojem je izdržavao kaznu zbog prijevare u Osijeku iz 2012. godine, prebacili u zadarski zatvor, upravo zbog gospodarskog kriminala, točnije zloupotrebe položaja i ovlasti i zloupotrebe u gospodarskom poslovanju iz 1997. godine, teškog oko 5,7 milijuna kuna.

Bjegunac iz hrvatskog zatvora javio se na Fejsu i otkrio zašto je pobjegao

Nije se vratio s “dopusta”

Turčić, kontroverzni poduzetnik i bivši logističar MORH-a zatražio je obustavu izvršenja kazne zbog operacijskog zahvata. To mu je odobreno, no on se nakon tri mjeseca “dopusta” nije nikada vratio u zatvor.

Nakon 17 godina trebalo se nastaviti suđenje, no odgođeno je za travanj. Turčić je optužen da je kao direktor i vlasnik tvrtke Esa d.o.o. te direktor tvrtke Turist d.d. iz Novalje sastavio i ovjerio neistiniti sadržaj koji se odnosio na građevinske radove. Posao je bio vrijedan 5,6 milijuna kuna, no on nikada nije bio napravljen. Tereti ga se i za lažiranje papira o najmu poslovnog prostora čime je napravljena šteta od 250 tisuća kuna, piše portal 24 sata.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr