Tri tinejdžerice još uvijek u po život opasnom stanju

Tri djevojke teško su ozlijeđene u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak oko 19 sati u Ulici Ivana Cankara u neposrednoj blizini Srednje škole Matije Antuna Reljkovića u Slavonskom Brodu.

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o petnaestogodišnjim učenicama te škole, na koje je u trenutku kad su po završetku nastave krenule kući na nogostupu uslijed neprilagođene brzine svojim BMW-om naletio 19-godišnji vozač.

Djevojke su kolima Hitne pomoći hitno prebačene u brodsku Opću bolnicu dr. Josipa Benčevića, gdje su im dijagnosticirane teške i po život opasne ozljede. Liječnici su ih operirali čak četiri sata, a sad se nalaze na odjelu intenzivne njege i njihovo je stanje još uvijek kritično.

Očevid su obavili pripadnici policije te zamjenica Županijskog državnog odvjetnika Mirela Šmital. HRT je u policiji doznao i da 19-godišnji vozač nije bio pod utjecajem alkohola, da je i on ozlijeđen, te da nije imao pravo na upravljanje vozilom te snage. Navodno je mladić jureći u BMW-u zaobilazio drugi automobil, kad je izgubio nadzor nad vozilom i naletio na djevojčice koje su hodale nogostupom.

Djevojke i dalje u kritičnom stanju

Prema posljednjim informacijama, djevojke se i dalje nalaze u kitičnom stanju. Zadobile su teške ozljede ekstremiteta i glave, došlo je do krvarenja u trbuhu, te prijeloma na području zdjelice, a jedna ima i ozljede mozga, piše eBrod.net.

“Sve tri djevojke su zadobile jako teške ozljede donjih ekstremiteta, ali i ostalih dijelova tijela i životno su ugrožene. Osam kirurga i medicinske sestre hitno su pozvani od kuće, a operativni zahvati na ozlijeđenim djevojkama trajali su gotovo četiri sata i sada su na odjelu reanimacije i intenzivnog liječenja”, rekao je jedan od kirurga za SBplus.hr.

Povratak na Net.hr