Zbog poticanja na ubojstvo dobila 22 godine zatvora

U ponedjeljak je na splitskom Županijskom sudu izrečena presuda dvoje optuženih za ubojstvo Domagoja Novoselnika (32) u Vrisiniku na otoku Hvaru u ljeto prošle godine. Nećak i supruga ubijenog, osuđeni na zatvorske kazne, presudu su saslušali bez pokazivanja ikakvih emocija.

Nećak (17) ubijenog Domagoja Novoselnika (32) osuđen je na maksimalnih 10 godina maloljetničkog zatvora, dok je supruga ubijenoga Slađana Novoselnik (28) zbog poticanja na zločin kažnjena s 22 godine zatvora.

Sudac Živaljić je čitajući presudu ponovio kako je Slađana Novoselnik od kolovoza 2008. godine bila u vezi s maloljetnikom, kojem se cijelo vrijeme žalila kako je suprug tuče i zlostavlja. “Unatoč činjenici da ga je sada pokojni Domagoj hranio i uzdržavao, potaknut njenim pritužbama i planiranim zajedničkim životom, maloljetni optuženik ga je 30. lipnja 2011. godine usmrtio ubodom nožem u grudi”, pročitao je sudac, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Saslušali presudu bez emocija

Objavu presude oboje optuženika je saslušalo bez afektiranja, s jedinom razlikom što se u očima Slađane Novoselnik nazirao očaj, dok je pogled maloljetnika bio hladan, bez emocija. Podsjetimo, maloljetni je nećak tijekom suđenja prvo priznao ubojstvo, a pred kraj postupka je u obrani krivnju za smrtonosni ubod prebacivao na ujnu.

Inače, suđenje je zbog dobi optuženika održano iza zatvorenih vrata, ali je objava presude bila javna.

Za Slađanom i Domagojem je ostala maloljetna kćer.

Povratak na Net.hr