banner

VELIKA PRIJEVARA

SKUPO SE ZEZNUO: Karlovčanin preko interneta ‘kupio’ fotoaparat koji mu nikada nije stigao; Ostao bez više od 14.000 kn

S obzirom na to da mu fotić nije isporučen, niti je dobio povrat novca, Karlovčanin je događaj je prijavio policiji

Jedan 41-godišnji Karlovčanin nasjeo je na prijevaru pa je preko interneta kada je s nepoznatom osobom iz inozemstva dogovorio kupnju fotoaparata u vrijednosti preko 14.000 kuna.

Prema pisanju KAportala, čovjek je novac uplatio još u siječnju, a svoj fotoaparat nije dobio. Stigla mu je samo obavijest da je profil hakiran i blokiran i da ne može dobiti povrat uplaćenog novca. S obzirom na to da mu fotić nije isporučen, niti je dobio povrat novca, događaj je prijavio policiji.

“Ovim putem upozoravamo građane da povećaju oprez prilikom internetske kupovine, posebno ukoliko kupuju skuplje stvari od osobe koja ne živi u njihovoj blizini i ne ostavlja mogućnost osobnog preuzimanja kupljene robe. Nerazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu, kupcima bi svakako trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari”, upozorili su u policiji.

Budući da je riječ o prijevari, građani takve slučajeve mogu prijaviti policiji te će ona poduzeti mjere da se počinitelj otkrije. Također, ovisno o nastaloj šteti, prema počinitelju će biti pokrenut odgovarajući postupak.

MLADI SRBIN PREKO FACEBOOKA VARAO SLAVONCE: Lažnom prodajom alata ‘zaradio’ čak 120.000 kuna

Povratak na Net.hr