UKRAO LAPTOP

ŠKOLU U ZAPREŠIĆU ZAPALIO JE 18-GODIŠNJAK! Policija uhitila provalnika zbog kojeg je odgođen početak nastave

Zaprešićka policija uhitila je 18-godišnjaka kojeg tereti da je početkom rujna provalio u osnovnu školu, ukrao laptop i desetak kuna sitniša te je potom zapalio napravivši štetu od dvjesto tisuća kuna.

Policija je, nakon više od tri mjeseca od tog slučaja, osumjičila mladića zbog teške krađe i dovođenja u opasnost drugih osoba općeopasnom radnjom ili djelom.

Mladi provalnik je 5. rujna iz Osnovne škole Ljudevita Gaja naprije ukrao prijenosno računalo, a zatim i desetak kuna u kovancama iz caffe aparata. Potom je zapalio papir, a požar se proširio po unutrašnjosti škole pa je materijalna šteta procijenjena na dvjestotinjak tisuća kuna, izvijestila je zagrebačka policija. Zbog požara i provale, u školi je bio odgođen početak školske godine.

Osim toga, policija sumnjiči 18-godišnjaka  da je, zajedno s 22-godišnjakom, između 13. i 14. studenoga, provalio u trgovinu u Zaprešiću gdje su iz skladišta ukrali povratnu ambalažu koju su naknadno preprodavali po trgovačkim centrima, napravivši štetu od 1700 kuna.

Povratak na Net.hr