SREĆA U NESREĆI

ŠKODOM SLETJELI U SAVU: ‘Ja sam ispao iz vozila, a ostali su zajedno s autom počeli tonuti’

Na ulazu u mjestu Orubicu, nedaleko Nove Gradiške, jučer oko 11 satu u rijeku Savu sletjela je Škoda Octavia. Svi putnici, na sreću, prošli su bez ozljeda.

‘Ja sam otvorio zadnja vrata s lijeve strane i ispao van’, rekao je za Radio Novu Gradišku  Goran Marković koji se s još tri osobe nalazio u spomenutoj Škodi.

Uspjeli izaći iz auta

On je skočio u Savu prema svojim suputnicima, no oni su već, na sreću, izašli iz vozila.

‘Nakon kotrljanja sam se podigao i vidio gdje auto upada u Savu. Nisam čekao ni sekunde skočio sam za autom koji je plutao oko 4 m od obale s namjerom da otvorim vrata i pokušam spasiti onih troje što su u autu. Došao sam tik do auta, ali je Josip otvorio tetki Štefici zadnja vrata, zatim svoja desna od suvozača i izašao van u Savu. U isto vrijeme je i vozač Valentin otvorio svoja vrata i svi smo zaplivali prema obali mokri do kože. Isplivali smo sami do samoga ruba obale i dokopali se plićaka’, dodaje Marković.

Kritična lokacija

Za volanom je bio 21-godišnji Valentin koji je prije nekoliko mjeseci položio vozački ispit. Automobil se prvo zanio u lijevu pa u desnu stranu, nekoliko puta se odbio od zaštitne ograde te s nasipa sletio u Savu.

Inače na mjestu gdje su ovi mladi ljudi sletili u rijeku nema zaštitne ograde, na što mještani Orubice već dulje vrijeme upozoravaju načelnika Općine Davor, tim više što ovo nije prva prometna nesreća koja se dogodila na tom mjestu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr