NEVJEROJATNO

SKANDALOZNA PRESUDA IZ KOPRIVNICE: Učitelj koji je dirao curicu po grudima nije počinio kazneno djelo

Nevjerojatna sudska presuda dolazi iz Koprivnice

Optužno vijeće Općinskog suda u Koprivnici, na čelu sa sucem Krešimirom Pavlovićem, u siječnju je obustavilo kazneni postupak protiv učitelja i lokalnog političara kojeg se teretilo da je dirao 10-godišnju učenicu za grudi.

Tako, naime, piše Podravski list donoseći vijest kako je do novinara “procurio” pravorijek Županijskog suda u Varaždinu kojim je prihvaćena žalba tužitelja i potvrđena optužnica koprivničkih tužitelja protiv 61-godišnjaka učitelja područne škole iz Bakovčice kod Koprivnice, ali i poznatog lokalnog političara.

Njega se teretilo za spolnu zloporabu djeteta mlađeg od 15 godina. Konkretno, za diranje 10-godišnje učenice za grudi, koju je prethodno pozvao u školsko skladište te joj govorio da je “dobra, lijepa i slatka”.

Koncem siječnja Optužno vijeće Općinskog suda u Koprivnici, na čelu sa sucem Krešimirom Pavlovićem, nepravomoćno je obustavilo kazneni postupak protiv Kneževića, što je sud u Varaždinu sada ipak osporio.

Diranje po grudima nepristojno, ali nije kazneno djelo

Obrazloženje suca Pavlovića glasilo je: “U konkretnom slučaju radnje koje su opisane u optužnom aktu i inkriminiraju se optuženom ne sadržavaju niti jedno od aktualnih kaznenih djela. Kako u optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici, odnosno u činjeničnom opisu kaznenog djela, nisu navedene radnje kojima se grubo povređuje stid i moral, nego je to nepristojno i nedolično ponašanje sa spolnim konotacijama koje ne predstavlja objektivni supstrat za postojanje bludne radnje u smislu Kaznenog zakona te kako sud nije ovlašten za izmjenu činjeničnog opisa kojim bi okrivljenika teretio više od onoga što mu se stavlja na teret optužbom, odnosno nije ovlašten dodavati segment koji se odnosi na subjektivni element kaznenog djela, radnje opisane u činjeničnom opisu kaznenog djela koje se okrivljeniku stavljaju na teret ne predstavljaju kazneno djelo. Stoga je sud obustavio kazneni postupak protiv okrivljenika jer djelo koje je predmet optužbe nije kazneno djelo.”

Drugim riječima, prema tom tumačenju diranje 10-godišnje djevojčice po grudima nije kazneno djelo.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr