DAMIR ŠIŠAKOVIĆ

‘SISAČKI HULK’ IZA GOSPIĆKIH REŠETAKA: Bjegunac ipak smješten u stroži zatvor

Je li se morao dogoditi ovako težak incident da osuđenik pobjegne i siluje maloljetnicu, prije nego se promijeni upravljanje hrvatskim zatvorima?

Damir Šišaković, 34-godišnjak koji je uspio pobjeći iz sisačkog zatvora, ipak je premješten u Zatvor u Gospiću. Odlučeno je tako danas iako je prvotno, nakon što je uhićen na Krku, bio prevezen u Sisak gdje je uspio razmaknuti zatvorske rešetke i iskočiti u dvorište, te neopaženo pobjeći.

Upozorenja iz Siska

Prema informacijama do kojih smo došli, iz Zatvora u Sisku je i prije ovog incidenta, Anđelko Dundić, ravnatelj Uprave za zatvorski sustav upozoravan na loše uvjete, a sve je kulminiralo povlačenjem određenog broja djelatnika s tzv. vanjskog osiugranja kako bi se ostvarile uštede, odnosno izbjeglo plaćanje prekovremenih sati.

collage21
Šišakovićev prijatelj Ivan Dejanović (lijevo) zadržan je u zatvoru u RijeciFoto: PIXSELL/Facebook

MONSTRUOZNI POHOD BJEGUNCA: Silovali maloljetnu djevojku, prijetili joj pištoljem i prisilili da im na bankomatu podigne novac

Dundić, kao ni njegovi prethodnici, na to nije reagirao. Tek sada, nakon bijega zatvorenika koji je na Krku silovao maloljetnu djevojku, te ju prijeteći oružjem prisilio da podigne novac na bankomatu i pred mu ga, stvari su se promijenile.

Pojačano osiguranje

Iz Uprave za zatvorski sustav došla je naredba da se u svim zatvorima pojača vanjsko osiguranje. Nedostatak pravosudnih policajac u dvorištima penalnih ustanova kumovao je i postavljanju uvredljivog transparenta na ogradu Zatvora u Zagrebu. Sve zbog ušteda. No, kako će se sada namaknuti novac?

Zatvor u Gospiću, u kojem su uvjeti višestruko bolji od onih u Zatvoru u Sisku, trenutno vodi Petar Rukavina kojeg je na tu funkciju postavio pomoćnik Dundić. Naime, u svibnju ove godine zbog propusta u radu smijenio je ranijeg upravitelja Ivicu Miočića. Posljednja afera vezana uz gospićki zatvor obznanjena je početkom ove godine kada se doznalo za udaljenje zatvorenika što nije primjećeno godinu i pol dana. I 2009. s vikenda se u gospićki zatvor nije vratio osuđeni silovatelj.

zatvor u gospiću

INCIDENT RAZOTKRIO ZABRINJAVAJUĆU ISTINU: Upravo je zbog ovoga osuđenik pobjegao iz sisačkog zatvora!

Povratak na Net.hr