PRIJETI MU KAZNA

SISAČKA POLICIJA KAZNENO PRIJAVILA 54-GODIŠNJAKA: Prijetio, kršio samoizolaciju te skrivao oružje i eksploziv

Policijski službenici su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnja i nedozvoljeno posjedovanje, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, dovršili kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom

Sisačka policija prijavila je 54-godišnjaka koji je prijetio “bliskim osobama” i prekršio samoizolaciju, nakon čega je otkriveno da skriva ilegalno oružje i vojni eksploziv.

Policija je izvijestila da 54-godišnaka sumnjiči da je početkom tjedna, na sisačkom području, telefonom prijetio bliskim osobama te da je 19. siječnja napustio mjesto prebivališta, iako mu određena mjera samoizolacije.

Novčana kazna od osam do 15 tisuća kuna

Zato mu je izdan prekršajni nalog zbog prekršaja Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti pa mu prijeti novčana kazna od osam do 15 tisuća kuna.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, po nalogu suda, obavljene su pretrage doma i drugih prostorija osumnjičenog u mjestu Crkveni Bok na sunjskom području i u Sisku gdje je pronađena i oduzeta vojna puška, pištolj, dvije ručne bombe, 16 detonatorskih kapisla, spremnik za pištolj, dva vojna noža, 800 grama vojnog eksploziva TNT i 794 komada raznog streljiva, kažu u policiji.

Zbog počinjenih kaznenih djela osumnjičeni će biti kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

TRAGEDIJA NA ZAPADU SLOVENIJE: Topovska granata zaostala iz 1. svjetskog rata ubila 64-godišnjaka

Povratak na Net.hr