NEPRISTUPAČAN TEREN

ŠIRI SE POŽAR NA BIOKOVU – VATROGASNI ZAPOVJEDNIK: ‘Nisam zadovoljan, gasit ćemo ga danima’

Požar na Biokovu na teško pristupačnom terenu, južno od vrha Šibenika,  na visini od oko 1400 metara i dalje se širi, a gori borova šuma, nisko raslinje i trava te nakupine raznog granja, trave i borovih iglica u škrapama i planinskim udubinama, doznaje se u četvrtak navečer od županijskog vatrogasnog zapovjednika Dražena Glavine koji vodi gašenje.

Požar je danas pokušalo obuzdati gotovo stotinu vatrogasaca koje je helikopter HRZ s opremom prevezao iz Makarske na Biokovu.  Air-tractor im je u ‘kruški’ dopremao vodu, a predvečer su dva kanadera s nekoliko ,vodenih bombi, dijelom obuzdali vatru na primorskom dijelu Biokova. Na požarištu je osim vatrogasaca do večeras bilo 10 pripadnika HGSS-a te dio radnika Parka prirode Biokovu i Hrvatskih šuma

Glavina je rekao kako nije zadovoljan sa stanjem na požarištu dodajući da će gašenje zbog nepristupačnosti terena koji je od najbliže ceste udaljen gotovo tri sata hoda, potrajati nekoliko dana. Vjetar na Biokovu često mijenja smjer i pomaže širenju vatre, te će uz pomoć zračnih snaga vatrogasci sutra i idućih dana pokušati obuzdati širenje vatre, a onda krenuti u sanaciju požarišta.

Povratak na Net.hr