KARLOVAC U ŠOKU

SILOVANJE BRUCOŠICE: Novi detalji gnjusnog slučaja – i studentica i nasilnik su stanari studentskog doma

Karlovac je potresla vijest o silovanju studenticu u Studentskom centru tijekom vikenda, točnije u noći na nedjelju. 20-godišnji mladić napastovao ju je u jednoj od 65 soba. Radi se o studentu koji je također korisnik doma.

U KARLOVAČKOM STUDENTSKOM DOMU SILOVANA STUDENTICA! Policija privela mladića (22), ravnatelj: ‘Ne znam što se dogodilo…’

O ovom slučaju poznato je malo informacija. Karlovačka policija prvo je primila dojavu o pokušaju silovanja, da bi dan kasnije ipak potvrdili da je u tijeku istraga po prijavu za kazneno djelo silovanja. Uhitili su mladića te ga uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku.

Studentski dom u Karlovcu otvoren je prije dva mjeseca, a prvi stanari stigli su prije nešto više od mjesec dana, s početkom akademske godine. Većina studenata vikendom odlazi kući, a o domu ostaju oni iz udaljenijih krajeva. Hodnici su vikendima stoga pusti, kao i većina soba.

Ne zna se je li brucošica poznavala nasilnika

Nitko ne zna reći je li žrtva poznavala nasilnika ili se radi o silovatelju koji je iskoristio činjenicu da je u domu malo ljudi. Studenti s kojima je pričao Jutarnji list kazali su kako su za slučaj čuli iz medija te da se po hodnicima doma o tome nije priča.

Jedan od studenata kazao je kako se radi o studentici koja studira na prvoj godini Veleučilišta, no nije znao tko bi mogao biti mladić osumnjičen za silovanje.

Ravnatelj Studentskog doma Davor Jurčević u ponedjeljak rano ujutro od dežurne je studentice doznao da je u dom stigla policija.

ZGROŽENE STUDENTICE PROGOVORILE O SILOVANJU U STUDENTSKOM DOMU: ‘Dosad smo se osjećale sigurno…’

‘Nitko nije tražio pomoć’

‘Došlo je dvoje policajaca, tražili su tog osumnjičenog učenika i potom ga odveli. Nismo znali nikakve detalje, ni da se to dogodilo u domu niti da je ta djevojka stanarka, sve dok ona nije otišla na policiju i sve im ispričala. Tako smo doznali da se to dogodilo sa subote na nedjelju kod nas. No, nitko nije tražio nikakvu pomoć, iako na recepciji imamo 24-satno dežurstvo. Studenti u dom i u svoje sobe ulaze uz pomoć kartica, sve bude evidentirano, svako tko je doveo gosta bude evidentiran. Imamo sve iznutra i izvana pokriveno kamerama, osim soba, naravno’, rekao je ravnatelj te dodao da policija dosad ni sa kim u domu nije razgovarala. Niti s osobljem doma niti s cimerima navodnog silovanja i njegove žrtve.

U domu boravi 150 studenata, u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. U sobama se nalaze studenti istog spola. U nekima su prijatelji, odnosno prijateljice, a u nekima se popunjavalo redom kako su studenti dobivali dom. Muške i ženske sobe su izmiješane po katovima.

Akteri ovog događaja dosad nisu ničime privukli pažnju ostalih studenata, kao niti osoblja doma.

Ravnatelj zna tko su silovana studentica i nasilnik

‘Da je bilo nekih problema, ja bih sigurno znao, došlo bi do mene. Osim toga, tek smo otvoreni, oni su prvi stanari. Trudili smo se sve pokriti, u nekim domovima se ulazi samo karticama, nema recepcije, mi imamo jedno i drugo, no teško je utjecati na sve, oni su punoljetni ljudi. Kontroliramo čistoću i urednost svaki tjedan, drže se do reda i time smo zadovoljni. Žao mi je što se to dogodilo, ali nismo na to mogli utjecati’, rekao je Jurčević.

Poznat mu je identitet i mladića i djevojke, no nije ih htio otkriti kako ne bi ugrozio istragu. Svoju stranu priče privedeni je ispričao policiji, ispitan je u Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu.

Već drugo silovanje u par mjeseci

Ovo je već drugi slučaj prijavljivanja silovanja u Karlovcu ove godine. U veljači je 17-godišnjakinja prijavila da ju je u mračnom dijelu ulice u naselju Rakovac zaskočila nepoznata osoba, odvukla u grmlje i silovala. Taj se zločin također dogodio u noći sa subote na nedjelju.

PU karlovačka priznala je da taj slučaj i dalje nije riješen. Kažu kako je i dalje u tijeku kriminalističko istraživanje, ali bez ikakvih pojedinosti što je policija napravila da bi razotkrila silovatelja.

Sutkinja Jasna Radman, kao glasnogovornica suda, rekla je da je mladiću jučer nakon ispitivanja, zbog bojazni da bi u kaznenom postupku mogao utjecati na svjedoke, određen istražni zatvor u kojemu, po tom rješenju, može biti trideset dana.

Nasilnik je mlađi punoljetnik

Slijede istražna ročišta u Županijskome državnom odvjetništvu, a kako je za Hinu rekla zamjenica županijske državne odvjetnice Ljubica Fiškuš-Šumonja, javnost neće biti obavještavana o tijeku istrage jer je riječ o “mlađem punoljetniku i u interesu je istrage da se o slučaju ne daju podatci”.

“Sve ide po Zakonu o sudovima za mladež, gdje su postupci tajni. Žrtva je također mlađa punoljetnica, mlađa od 23 godine, pa se ne ide van s uobičajenim podatcima ni u interesu zaštite žrtve. Ti su postupci tajni zbog zaštite osobnog i obiteljskog života žrtve”, rekla je Fiškuš-Šumonja.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr