Severina nije bila jedina žrtva, policajac švrljao i po dosjeima drugih poznatih osoba

Pjevačica Severina i bivša šefica kabineta Ive Sanadera Bianca Matković nisu bile jedine “žrtve” policajca P.K., koji je svoj položaj zlorabio ne bi li provjeravao njihove podatke u službenom informacijskom sustavu Ministarstva unutarnjih poslova.

Prema neslužbenim informacijama, još tijekom stegovnog postupka što je protiv njega provođen na Disciplinskom sudu MUP-a, utvrđeno je da je bez osnova kršeći Zakon o policiji i Pravilnik o načinu policijskog postupanja ulazio u službeni informacijski sustav i razgledavao podatke o raznim osobama.

Radilo se o osobama iz javnog i političkog života, utvrdio je Disciplinski sud koji je donio odluku o prekidu radnog odnosa policajcu.

Novi list doznaje da je u pitanju bio cijeli tadašnji politički vrh. Što je svojim postupcima P.K. želio postići još nije sasvim jasno.

Malo se zaigrao

Presudom kojom je prije dva dana nepravomoćno kažnjen s dvije i pol godina zatvora zbog zlouporabe položaja i ovlasti utvrđeno je da je 14. i 16. listopada 2008. godine provjeravao i podatke svog tadašnjeg kolege D.L., 20. listopada iste godine zavirio je u podatke J.K. i K.K., dok je 2. veljače 2009. godine u Jedinstvenom registru osoba provjerio što piše o M.F.

Je li riječ o agentu SOA-e ili tek osobi istog imena i prezimena nije službeno potvrđeno.

P.K. je disciplinskim sucima gotovo lakonski uzvratio da se u svojoj službi tek “malo zaigrao”, te da se radilo o “čistoj znatiželji”.

Povratak na Net.hr