MAJKA U SUZAMA

GRUPNO SILOVANJE MATURANTICE NA PLAŽI: Mladići bez emocija slušali presude na zadarskom sudu

Na Županijskom sudu u Zadru donesene su presude protiv petorice mladića koji su grupno silovali i iživljavali se nad 17-godišnjom maturanticom.

Dvojica mladića proglašena su krivim za silovanje, a trojica za spolni odnos bez pristanka nad maloljetnom djevojkom, piše Zadarski.hr. Optuženi mladići stari su 16,17,18, 19 i 22 godine.

Prvooptuženi B.K. nepravomoćno je osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora, dok je drugooptuženi M.B. osuđen na tri godine maloljetničkog zatvora.

Godinu dana maloljetničkog zatvora dobio je četvrtoptuženi I.Z. dok su trećeoptuženi A.Č. i petooptuženi D.Z. kažnjeni pridržajem maloljetničkog zatvora u trajanju od tri godine, što znači da fizički neće biti u zatvoru, ali će se tri godine nad njima vršiti nadzor.

Majka djevojke plakala u sudnici

Izricanje presude osuđeni mladići su dočekali bez riječi i ikakvih emocija na licu, dok je majka silovane djevojke cijelo vrijeme plakala u sudnici.

Podsjećamo, policija je početkom studenog 2013. godine nakon pet dana istrage privela petoricu mladića iz zadarskog zaleđa pod sumnjom da su sudjelovali u serijskom silovanju djevojke na zadarskoj plaži Kolovare.

Djevojka je u rastrojenom stanju i u pratnji majke došla u policiju gdje je prijavila silovanje. Liječničkim pregledom utvrđene su lakše tjelesne ozljede i spolni odnos s petoricom muškaraca.

Povratak na Net.hr