ZARADIO KAZNENU PRIJAVU

SERIJSKI PALITELJ U ZADRU: Osumnjičeniku za izazivanje požara na Bilom Brigu na teret se stavljaju još četiri požara

Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči da je počinio više kaznenih djela protiv opće sigurnosti i protiv imovine

37-godišnjaka se sumnjiči da je u utorak 22. prosinca u 03.10 sati u Šibenskoj ulici u Zadru otvorenim plamenom izazvao požar na jednom PVC kontejneru nakon čega se požar proširio na još tri PVC kontejnera uslijed čega su tri kontejnera za otpad u potpunosti izgorjela dok je jedan djelomično oštećen, javlja eZadar.

Požar sa kontejnera je zahvatio obližnja parkirana vozila, od kojih je vozilo Seat zadarskih registarskih oznaka 65-godišnjeg vlasnika izgorjelo u potpunosti dok su na vozilima zadarskih registarskih oznaka Peugeot u vlasništvu 34-godišnjaka, Suzuki u vlasništvu 34-godišnjakinje i Renault u vlasništvu 42-godišnjaka, nastala oštećenja uzrokovana toplinskom energijom, te na taj način doveo u opasnost druge osobe i imovinu.

POŽAR U ZADRU: Izgorio automobil i PVC kontejneri, vatra je zahvatila i još dva osobna vozila

Izazvao i požar na kauču

Također ga se sumnjiči da je 18. studenog ove godine oko 02.00 sati u Vinkovačkoj ulici u Zadru, otvorenim plamenom izazvao požar na kauču koji se nalazio u prolazu između dvije stambene zgrade. Uslijed požara, kauč je u potpunosti izgorio, a zbog djelovanja toplinske energije oštećena je fasada stambene zgrade te motocikl u vlasništvu 32–godišnjaka koji je bio parkiran u blizini.

Nadalje, sumnjiči ga se da je na štetu trgovačkog društva, na području Bilog briga u Zadru otvorenim plamenom zapalio ukupno šest kontejnera za odlaganje otpada, koji su uslijed požara u potpunosti izgorjela i to:

–  04. rujna oko 00.30 sati u  Vukovarskoj ulici dva kontejnera, a kojom prilikom uslijed djelovanja toplinske energije su oštećena i dva osobna vozila u vlasništvu 42-godišnjaka i 38-godišnjaka,

–  07. prosinca tijekom noći u Šibenskoj ulici tri kontejnera te

–  22. prosinca oko 03.00 sati u Vinkovačkoj ulici dva kontejnera.

Na taj način oštećenom trgovačkom društvu pričinjena je materijalna šteta u ukupnom iznosu od 9.000,00 kuna. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 37-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom  i tri kaznena djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Povratak na Net.hr