LIJEPA SVOTICA

ŠEF PEVECA NUDI NOVAC ZA INFORMACIJE O NAPADAČIMA NA BUBALA: ‘Točno je, nagradit ću onog tko policiju približi odgovornima’

Osoba koja policiji donese informacije o napadu na Krešmira Bubala bit će nagrađena sa 100 tisuća kuna, koje je iz svog džepa spreman izvući šef tvrtke Pevec.

Predsjednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević odlučio je osobno nagraditi onog tko policiji da informaciju o počiniteljima i naručitelju napada na člana uprave Peveca Krešimira Bubala. Potvrdio je to Lovrinčević Jutarnjem listu navodeći kako se o svemu dogovorio s MUP-om te da nagrada iznosi 100.000 kuna.

“Točno je da sam donio ovakvu odluku. Naime, i kao predsjedniku uprave Peveca d.d. čiji je Krešimir Bubalo član i kao njegovu prijatelju jako mi je stalo da se otkriju napadači, osobito nalogodavac ovog nemilog događaja. Na ovaj način želim pomoći policiji, kojoj ujedno ovom prigodom zahvaljujem na svemu što poduzima kako bi otkrila počinitelje ovog kaznenog djela. Stoga molim sve one koji imaju određenih saznanja o napadu da obavijeste policiju”, kazao je Lovrinčević.

Bubalo je napadnut 28. prosinca na području Sesveta oko 9 sati na izlazu iz zgrade u kojoj je unajmio stan i u trenutku kad je krenuo prema službenom vozilu. Dvojica napadača istrčala su iz podzemnih garaža koje su blizu stambene zgrade i počela ga tući željeznom šipkom. Krešimir Bubalo počeo je vikati i braniti se od napadača, koji su pobjegli.

Policija je u međuvremenu prikupila materijalne dokaze s mjesta događaja i poslala ih na vještačenje, pregledala snimke nadzornih kamera na zgradi i okolnim lokacijama te od teleoperatera zatražila podatke o prometu na baznim stanicama kako bi se pokušala ustanoviti eventualna komunikacija počinitelja. Rezultate istrage zasad ne razotkrivaju.

U međuvremenu Uprava tvrtke je Državnom odvjetništvu podnijela i kaznene prijave protiv članova bivše uprave prije svega zbog prodaje hale u Kukuljanovu, koja je završila u krugu “Samoborke”, u vlasništvu najvećeg malog dioničara i bivšeg predsjednika nadzornog odbora Želimira Kodrića.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr