POTVRĐENA OPTUŽNICA

ŠEF HNK RIJEKE BESPRAVNO GRADIO NA PAGU: Zbog toga, ali i uzurpiranja pomorskog dobra prijeti mu godina dana zatvora

Zadarski DORH za Damira Miškovića i njegova oca Šimu traži godinu dana zatvora uvjetno i rušenje svih bespravno izgrađenih objekata, dok za izvođača traži milijun kuna kazne

Predsjedniku HNK Rijeke Damiru Miškoviću, njegovom ocu Šimi, dvojici građevinara i zagrebačkoj tvrtki Teh-gradnja Državno odvjetništvo u Zadru potvrdilo je optužnicu zbog bespravne gradnje kuće, rive i veza za brodove na pomorskom dobru u Miškovićima na Pagu. Tužiteljstvo za četvoricu optuženih traži godinu dana zatvora uvjetno i nalog za rušenje bespravno izgrađenih objekata, dok za tvrtku traže milijun kuna kazne, doznaje Index.

U optužnici stoji da su Miškovići između 14. ožujka 2014. i 14. veljače 2017. s tvrtkom Teh-gradnja iz Zagreba ugovorili izgradnju obiteljske kuće na čestici u Dinjiški, iako su znali da ne smiju graditi na pomorskom dobru, odnosno obalnom pojasu. Tako su bez građevinske dozvole, uz kuću izgradili i šetnicu sa zidom duljine 180 metara i širine tri metra. Na nju su postavili rampu te podigli dva mola, betonski plato sa stubištem, a bilo je mjesta i za kameni nasip.

Tereti ih se da su bez dozvole izgradili još dva betonska stubišta, prizemnicu površine 100 kvadrata i stubište s platoom, iako im je Lučka kapetanija Zadar 11. studenog 2015. zabranila gradnju. Prema optužnici, Šime Mišković je prvooptuženi, dok je šef HNK Rijeka drugooptuženi.

Povratak na Net.hr