AKCIJA EXOTIC

SEDMORICA OD 12 OPTUŽENIH NAGODILA SE S USKOKOM: U Hrvatskoj preprodavali kokain, dio skupine bio je i poznati kuhar iz Srbije

Optuženici su se nagodili, priznali krivnju i osuđeni su na ukupno 17 godina zatvora

Sedmorica od 12 optuženih u “akciji Exotic” priznala su krivnju za udruživanje radi krijumčarenja i preprodaje veće količine kokaina i amfetamina koje su nabavljali u Nizozemskoj, skladištili u Srbiji, a preprodavali po Hrvatskoj i Sloveniji. Optuženici su se nagodili s USKOK-om i osuđeni su na ukupno 17 godina i osam mjeseci zatvora, a svi zajedno moraju platiti i 365.000 kuna novčanih kazni, javlja RTL.

Nekima i uvjetne kazne uz rok kušnje

Slaven Berišić osuđen je na dvije godine i četiri mjeseca zatvora, te mora platiti i novčanu kaznu od 67.500 kuna. Željko Belanić osuđen je na tri godine zatvora i dužan je platiti novčane kazne od 40.000 kuna. Na dvije godine i četiri mjeseca zatvora te plaćanje novčane kazne od 60.000 kuna osuđen je Darko Stubičar, dok je Josip Kočiš osuđen na dvije godine zatvora, piše Večernji list.

David Berišić osuđen je na dvije godine i dva mjeseca te mora platiti kaznu od 67.500 kuna. Denis Žižek osuđen je na djelomičnu uvjetnu kaznu od dvije godine i 11 mjeseci zatvora, od čega godinu dana iza rešetaka, a ostatak kao uvjetnu kaznu uz rok kušnje od pet godina. On mora platiti 70.000 kuna kazne.

Tilen Božo Halozar također je osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu od dvije godine i 11 mjeseci zatvora. Iza rešetaka će morati provesti godinu dana, a ostatak kao uvjetnu kaznu, ali uz rok kušnje od tri godine. On mora platiti novčanu kaznu od 60.000 kuna. Dio ove skupine preprodavača kokaina bio je i poznati srpski kuhar Dejan Markus koji je u Zagrebu pokrenuo nekoliko ugostiteljskih projekata. On je uhićen u Sloveniji, ali nije priznao krivnju.

 

Povratak na Net.hr