SKRIVAO LICE NA SUDU

SEDAM GODINA ZATVORA ZA KOBNI UDARAC U GLAVU: Osuđen ubojica iz zagrebačkog noćnog kluba ‘Adrenalin’

Deset mjeseci nije se znalo kako je Bešić skončao u noćnom klubu “Adrenalin”.

Na sedam godina zatvora nepravomoćno je osuđen Slaven Kopčić koji je 1. veljače prošle godine 39-godišnjem Jasminu Bešiću nanio smrtonosnu ozljedu glave.

Brutalni incident dogodio se u noćnom klubu “Adrenalin” na zagrebačkoj Malešnici, a Bešićeva je smrt gotovo osam mjeseci bila misterij istražiteljima.

Zavjet šutnje

Naime, ubojica ga je udario u glavu uslijed čega je zadobio smrtonosno krvarenje u mozgu. Gosti noćnog kluba mahom su odbijali svjedočiti o Bašićevoj smrti, no na kraju je medicinskim vještačenjem utvrđeno što je bilo kobno za 39-godišnjaka. Iako se prvotno vjerovalo da je pao sa stolca i nezgodno udario glavom, na kraju se ispostavilo da mu je upravo Kopčić zadao smrtonosni udarac.

noćni klub Adrenalin
Gosti i konobari iz noćnog kluba mahom su tvrdili da ništa nisu vidjeliFoto: Luka Stanzl/PIXSELL

Brojni svjedoci koji su tijekom suđenja ispitani na Županijskom sudu u Zagrebu tvrdili su kako nisu vidjeli što se te kobne večeri dogodilo u “Adrenalinu” jer su baš u ključnom trenutku gledali na suprotnu stranu. Većina ih se do dolaska policije razbježala. I konobari su opisivali da su u tom trenutku bili u skladištu.

Roditelji nisu odustajali

Jedini koji su tragali za istinom o smrti svog sina bili su Jasminovi roditelji, a tijekom procesa pojavile su se sumnje da je slučaj zataškavan zbog činjenice da je Kopčićev otac umirovljeni policijski inspektor. Osim toga, u trenutku napada na Bešića u lokalu je bilo još djece zagrebačkih policajaca, ali i neke osobe poznate iz zagrebačkog krim-miljea.

Za presudu je ipak, uz obdukcijski nalaz iz kojeg je proizlazilo da je Bešić zadobio niz udaraca po tijelu, ključan bio i iskaz svjedokinje koja je opisala tko je Bešića i njegovog prijatelja te večeri napao u “Adrenalinu”.

Upravo je Kopčić, prema njezinim riječima, udario Bešića, dok je njegovog prijatelja napao Igor Mustač, poznat kao okrivljenik za nekoliko razbojništava u Zagrebu.

Iako se tu svjedokinju pokušalo na sve moguće načine diskreditirati, sudsko vijeće Županijskog suda u Zagrebu ipak joj je povjerovalo, te kaznilo Kopčića.

Opozvana mu je i ranija uvjetna osuda zbog krađe, te je ukupno osuđen na sedam godina zatvora.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr