Sanader sutkinji: Vi ćete meni govoriti kako da se branim?

Ivo Sanader je šesti dan iznošenja svoje obrane počeo govoriti o nalazu vještaka i to o razdoblju nakon njegovog odlaska. Kaže da je osnovao dvije tvrtke u Hrvatskoj i Austriji.

”Ako je stavio troškove avionskih karata, neka stavi i čime sam ih platio. Ponavljam da u HDZ-u sve financije vodi tajništvo i glavni tajnik. Primopredaju između mene i Jadranke Kosor su vodili Jarnjak i Branko Bačić. Što se tiče Fiolića, on je prešutio sudu automobil. On i Madunić su odmah pozvali medije, napravili show i vratili automobil. Zašto je rekao da mi čuva čarape, a prešutio automobil?”, poručio je Sanader.

Sutkinja Ivana Čalić ga je upozorila da ne miješa druge postupke u ovaj predmet i da se više ne ponavlja.

”Vi ćete meni govoriti kako da se branim?”, upitao je Sanader. ”Da, hoću, jer to što govorite nema veze sa suđenjem”, odgovorila mu je sutkinja.

Bivši premijer u tom je trenu htio ustati s klupe za svjedoke i vratiti se na svoje mjesto jer mu se prigovaralo za način na koji iznosi obranu, no ipak se predomislio i nastavio s obranom.

Zaradio milijune u Austriji

”Barišić je u istrazi rekao da mi je dao 28 milijuna kuna. Sad u spisu stoji da je 15 milijuna kuna. Gdje je nestalo 13 milijuna? Barišić nije promijenio iskaz. Zašto mu onda USKOK ne vjeruje za 28, a vjeruje za 15. To je konstrukcija”, kazao je Sanader.

Na posljednjih pet ročišta Sanader je odbacio optužbe da je sudjelovao u izvlačenju 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki, te ponovio da je žrtva političkog progona koji je glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću naložila njegova nasljednica Jadranka Kosor, piše Dnevnik.hr.

Ustvrdio je i da je sve svoje nekretnine, ali i većinu umjetnina, kupio prije bilo kojeg nedjela za koje ga se tereti i da se u nalazu vještaka, iz kojega se zaključuje da se obogatio korupcijom, ne spominje 13 godina rada u Austriji, gdje je zaradio gotovo dva milijuna eura.

Povratak na Net.hr