ILEGALNA PRODAJA

SAMOZVANI ŠAMAN PAO ZBOG TINKTURE KANABISA: ‘Bacio sam se u posao nakon što mi je nekoliko članova obitelji umrlo od raka’

Policija smatra da se 30-godišnjak bavio proizvodnjom i prodajom marihuane od početka ove godine.

U Remetincu je završio još jedan mladić koji je evidentno marihuanu koristio u medicinske svrhe. Samozvani šaman, 30-godišnji Dario T., pao je prije nekoliko dana u akciji zagrebačke policije.

Kod njega je, kako je objavljeno, pronađena marihuana koju je preprodavao. No, među paketićima je bilo i medicinskih šprica s tinkturom marihuane koju je također prodavao.

Oduzeto mu je ukupno 2.923 grama marihuane pakirane u 18 paketa, 62 grama lišća marihuane, 130 mililitara tinkture marihuane pakirane u 13 medicinskih šprica, 20 stabljika marihuane, tri digitalne vage s tragovima marihuane i uređaji za osvjetljavanje i ventilaciju zraka, zajedno s 18.900 kuna.

Marihuana kao lijek

Istražitelji sumnjaju da se proizvodnjom i prodajom marihuane ovaj 30-godišnjak bavio od početka ove godine.

Iako nakon uhićenja nije iznio svoju obranu, neslužbeno doznajemo kako je u vlastitoj obitelji imao nekoliko smrtnih slučajeva zbog malignih bolesti, zbog čega je i krenuo u proizvodnju tinkture od marihuane.

POBUNA ZBOG PRESUDE HUANITU LUKSETIĆU: ‘Iako je zabranjeno, mnogi poznati Hrvati uzimaju ulje konoplje’

Međutim, kako je i nakon presude Huanitu Luksetiću, 39-godišnjaku iz okolice Rijeke koji je dobio dvije godine zatvora, postalo jasno da domaći represivni sustav nema razumijevanja za liječenje marihuanom, tako je ovaj 30-godišnjak prijavljen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. Luksetić, koji boluje od multiple skleroze, tijekom sudskog procesa je tvrdio kako je bio prisiljen uzgajati konoplju kako bi si spasio život i zdravlje. Objašnjavao je kako je na liječenje kanabisovim uljem prešao nakon što je probao sve druge konvencionalne i nekonvencionalne medicinske metode.

SUD U RIJECI BEZ MILOSTI: Oboljeli od multiple skleroze koji je uzgajao marihuanu mora u zatvor: ‘Ne vjerujemo da mu je to bio samo lijek’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr