OSUĐENI NA 6,5 GODINA ZATVORA

SAMO GA JE ČUDO SPASILO OD SMRTI: Okrutna frizerka nagovorila ljubavnika da baci bombu na njezinog muža

Okrutna frizerka i njezin ljubavnik kažnjeni su zatvorom zbog pokušaja ubojstva njezinog supruga.

Presuda je to što ju je donio Županijski sud u Varaždinu kazniviši Valentinu Brunec (40) i njezinog 37-godišnjeg ljubavnika Nikolu Laboša s po šest i pol godina zatvora.

Čekali povratak žrtve

Ocijenjeno je, naime, kako je dokazano da su 7. prosinca 2014. godine bombom pokušali ubiti Valentininog supruga Hrvoja Bruneca koji se oko 22 sata vratio kući. Njegova žena dojavila je svom intimnom partneru da je Nikola stigao u obiteljski dom u Koprivničkom Ivancu nakon čega je ovaj aktivirao ručnu bombu i bacio je prema njemu. Hrvoje Brunec je u eksploziji bombe zadobio teške ozljede.

Iako je njegova supruga kada je čula eksploziju istrčala iz kuće vičući “Što je to puklo?”, ubrzo se rasplelo da je upravo ona zajedno s Labošem isplanirala likvidaciju. O dogovorima među ljubavnicima svjedočili su brojni SMS-ovi razmijenjeni tog 7. prosinca, a porukom je Valentina Brunec Labošu i dojavila suprugov dolazak.

Iskaz potresenog muža

Na sudu se, kako je izvještavao Večernji list, Hrvoje Brunec prisjetio da je na povratku s posla krenuo prema ulaznim vratima kada je odjeknula eksplozija. Vidio je svjetlost i prašinu, a u sljedećem trenutku osjetio je i snažnu bol u nozi.

Valentina Brunec glumila je do te mjere da je supruga nakon operacije pitala zašto se pokušao ubiti, a i policija je na početku bila uvjerena da je sam aktivirao bombu. Zato su ga pritiskali da prizna gdje ju je kupio, prijeteći mu prijavom.

Kada se slučaj raspleo, Brunecova rodbina bila je zgrožena. “Ako ga više nije željela, mogla se razvesti”, komentirali su u razgovoru s novinarima 24 sata.

Iako je ovaj slučaj obilježilo manjkavo osiguranje mjesta događanja, zbog čega je nekolicina lokalnih policajaca čak disciplinski odgovarala, sud je zaključio kako je krivnja Valentine Brunec i Nikole Laboša dokazana. Obrana pak smatra kako je zbog tih propusta cijeli slučaj kompromitiran, te će se žaliti na presudu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr