Rus prao novac preko fantomske tvrtke iz Rijeke, uhvatili ga u Zagrebu

Zbog sumnje da je u Hrvatskoj pokušao uložiti oprani novac, iza rešetaka se našao 31-godišnji Rus s prebivalištem u Estoniji, V. G.

S njim su uhićena još dvojica pomagača, dok se za trećim traga. Četvorka je prijavljena za prijevaru, no iza toga se, kako doznaje Novi list, krije pokušaj pranja novca.

Naime, V. G., koji je u Hrvatsku stigao prije dva mjeseca, u Rijeci je otvorio tvrtku registriranu za prodaju nekretnina i savjetovanje. Istražitelji sumnjaju kako je u pitanju tek paravan za malverzacije. Kako stoji u kaznenoj prijavi, trojka je novac što im je uplaćen iz Velike Britanije prebacivala po raznim računima otvorenima u hrvatskim bankama, ne bi li mu na taj način zamela pravo porijeklo. Je li ga u konačnici V. G. namjeravao uložiti u nekretnine u Hrvatskoj pokazat će istraga. U svakom slučaju krajnje je sumnjivo što su on i njegovu ‘suradnici’ otvorili nekoliko tvrtki.

Dočekali ga u Zračnoj luci Zagreb

V. G. se u Rijeci smjestio početkom rujna ove godine. Tada je već neko vrijeme boravio u Hrvatskoj, koju je prije nekoliko dana odlučio naglo napustiti, no lisice su mu istražitelji na ruke stavili u Zračnoj luci Zagreb.

Za sada sva trojica uhićenih, kojima je na zahtjev tužiteljstva određen istražni zatvor, negiraju bilo kakvu povezanost s kaznenim djelom što im je stavljeno na teret. Čak tvrde da se međusobno ne poznaju.
http://www.novilist.hr/Vijesti/Crna-kronika/Rus-prao-novac-preko-fantomske-tvrtke-iz-Rijeke

Povratak na Net.hr