banner

NIJE POKAZALA EMOCIJE

RODILA SINA, UGUŠILA GA, PA STAVILA U CRNU VREĆICU I BACILA U KANTU: Optužena žena na suđenju: ‘Ne smatram se krivom’

‘Povukla sam je i vidjela dječju glavicu. Prvo sam pomislila da je neka lutka, a kad sam povukla plahtu još jednom, vidjela sam tijelo bebe. Bila je skvrčena’

Majka četvero djece optužena je da je u listopadu 2017. godine tek rođenog sina ugušila prekrvši mu nos i usta, stavila u crnu plastičnu vrećicu i bacila u kantu za smeće u središnjoj Hrvatskoj. “Ne smatram se krivom”, rekla je u sudnici bez pokazivanja emocija, javlja 24sata. Optuženu terete za teško ubojstvo. Ako se kvalifikacija ne promijeni i bude li proglašena krivom prijeti joj najmanje 10 godina zatvora.

Dijete je pronašla majka izvanbračnog supruga optužene koja je tijekom istrage opisala taj trenutak: “Na dnu kante vidjela sam čudnu crnu vreću. Izvukla sam je i vidjela u njoj krvavu plahtu. Povukla sam je i vidjela dječju glavicu. Prvo sam pomislila da je neka lutka, a kad sam povukla plahtu još jednom, vidjela sam tijelo bebe. Bila je skvrčena”

Poricala trudnoću

Optužena ima od ranije sina sa izvanbračnim suprugom koji je tvrdio kako ubijeno dijete nije njegovo jer navodno s njom nije imao seksualne odnose. Ona je poricala da je trudna tvrdeći kako ima cistu ili neku kvržicu na jajniku. Naime, tvrdio je da je njegova majka znala pitati optuženu je li trudna, a ona bi rekla da nije i da ima cistu.

“Majka me pozvala da siđem i poslala do kante za smeće. Otvorio sam je i našao zadavljenu bebu. Nisam ništa dirao već sam pozvao policiju”, rekao je izvanbračni suprug optužene tijekom istrage.

Svjedoci su rekli da je izvanbračni suprug optužene često bio pijan. Izvanbračni suprug je tvrdio da je taj dan popio gemišt ali da nije bio pijan. Njegov otac je rekao kako je vidio da je optužena trudna, ali je naglasio da se ona i njegov sin nisu svađali te da su ponekad znali popiti, ali se nisu opijali, piše 24sata.

Povratak na Net.hr