ZLOČIN U ZAGREBU

RIJEŠEN SLUČAJ BRUTALNE PLJAČKE U EUROTOWERU: Otkriveno tko je razbojnik s ružom koji je ukrao identitet i 1,8 milijuna kuna

Zagrebačka je policija priopćila da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim Slovencem za kojeg sumnjaju da je počinio kazneno djelo razbojništva i nedozvoljene upotrebe osobnih podataka, točnije, lažno se predstavivši ušao je u poslovnu zgradu u Trnju i uz prijetnju pištoljem opljačkao novac i zlato.

Sve se dogodilo 8. ožujka ove godine. Osumnjičeni je ušao u poslovnu zgradu u ulici Ivana Lučića u Zagrebu. Sa sobom je imao lažnu osobnu iskaznicu kojom je uspio ući u zgradu. Potom se popeo do trgovine za otkup plemenitih metala.

POLICIJA OTKRILA TKO JE IZVEO DRSKU PLJAČKU U ZAGREBAČKOM NEBODERU: Razbojnik (40) dao ružu pa odnio čak 1,8 milijuna

VELIKA PLJAČKA U ZAGREBAČKOM NEBODERU: Naoružani razbojnik usred dana ušetao u Eurotower i odnio više od milijun kuna!

Ušao s lažnom osobnom iskaznicom

‘Ušavši u trgovinu osumnjičeni se lažno predstavio zaposlenici koristeći istu lažnu osobnu iskaznicu te joj predao ružu povodom Dana žena koju je donio sa sobom i rekao da je došao prodati zlato. Tijekom obavljanja formalnosti oko kupoprodaje zaprijetio je pištoljem zaposlenici i počinio razbojništvo te otuđio novac, zlatne poluge i druge zlatne predmete. Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 1.800.000 kuna’, priopćila je Zagrebačka policija i dodala da se nad osumnjičenim nastavlja istraživanje zbog sumnje na još neka kaznena djela koja je počinio u Zagrebu. Kada slovenska policija izruči Romana S., znat će se više i o tim kaznenim djelima.

Nakon kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnijeto posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Slovenac Roman S. ukrao je identitet Ivanu Ć. iz Zagreba i na taj način, s lažnom osobnom iskaznicom, ušao u zgradu Eurotowera i iz nje ukrao novac i zlato. Jutarnji list piše da je ta krađa identiteta vjerojatno pomno isplanirana jer Roman S. i Ivan Ć, čiji je identitet ukrao, fizički dosta nalikuju pa nitko nije posumnjao da je njegova osobna iskaznica lažna.

Zaposlenici vezao ruke i noge, a u usta joj ugurao krpu

U poslovnici tvrtke za otkup investicijskoga zlata ‘Moro & Kunst’ na 11. katu Eurotowera pljačkaš je već dolazio ranije kako bi ispitao teren. Tamo je prodavao manje količine zlata u više navrata, pa dana kad je došao obaviti pljačku nikome nije bio sumnjiv.

Dok je u jednoj ruci nosio ružu, u drugoj je imao pištolj, no njega nitko nije primijetio ispod jakne. Nakon što je ružu dao zaposlenici, a ona ga počela upisivati u poslovne knjige, uperio joj je pištolj u glavu i zaprijetio smrću ako mu ne a novac i zlato.Vezao joj je ruke i noge vojničkim plastičnim vezicama, a u usta joj stavio krpu kako ne bi vikala.

Iz sefa je tako ukrao 1,8 milijuna kuna i bez da je itko išta primijetio, odšetao iz zgrade.

Sada, kad je policija konačno otkrila što se i kako dogodilo, zna se da je Roman S. već nekoliko puta ranije osuđivan, pa mu je zagrebački Županijski sud odredio istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr