UPOZORENJE RIJEČANIMA

RIJEKOM HARAJU BANDE PREVARANATA: ‘Prišla mi je ljubazna žena s pitanjem, a kada sam se okrenula, moj novac je nestao’

Sve usred bijelog dana

Priča o naivnom mladiću iz Rijeke kojemu je slatkorječiva i tugaljiva neznanka sa snažnim prijateljima mrkog izgleda uzela poveću hrpu novca koji je podigao s bankomata brzo je zaokupila pažnju. O tome je pisao Riportal, a u komentarima ispod tog članka moglo se pročitati kako se ne radi o izdvojenom slučaju i kako središtem Rijeke doista haraju bande prevaranata.

Da je tomu doista tako na svojoj je koži osjetila i Riječanka (podaci poznati redakciji Riportala) koja je nedavno isto postala metom prevare, i to dok je na Jadranskom trgu, na bankomatu novčarske ustanove, pokušala podignuti novac.

DNO DNA: Svećenik navodno kombijem pokosio pješaka i pobjegao; onesviještenog čovjeka opljačkao djelatnik Hitne?

‘Novac mi je ukraden s bankomata’

“Usred bijela dana, u vrijeme kada je Korzo najužurbanije i najprometnije, krenula sam na bankomat Erste banke na Jadranskom trgu, zamišljena, u svojim brigama. Taman u trenutku kada je transakcija pokrenuta, ali novac još nisam uzela iz bankomata, prišla mi je starija gospođa – sasvim pristojna, ljubazna, obučena u baloner, kraće smeđe kose, s dioptrijskim naočalama, rekla bih staorsti nekih 60 – 70 godina.

U trenuku kada mi je prišla držala sam novčanik u rukama, a novac je još bio u bankomatu. Automatski sam započela razgovor s gospođom ne razmišljajući kako bi se moglo dogoditi nešto loše. Upitala me koji je najveći iznos koji se može podići s bankomata i dodala kako čeka kćerku koja će ubrzo doći. Jedino što sam primijetila je to da mi je pogledavala preko ramena, ali pretpostavljala sam da čeka kćer pa prati tko dolazi. U jednom trenutku sam osjetila nečiju prisutnost iza mojih leđa, ali u tom istom trenutku gospođa mi se zahvalila, pozdravila me i izgubila se u masi ljudi. Kako sam bila zaokupljena svojim mislima, pomislila sam da sam uzela novac i da mi je već u novčaniku! Tek sam kasnije shvatila da mi je novac ukraden.

Želim upozoriti sve Riječane i Riječanke da obrate pozornost dok su na bankomatu, da budu usredotočeni i da im nitko ne remeti pozornost. Ovo je jako dobro uigrana i isplanirana krađa i vjerujem da na dnevnoj bazi oštećuju i druge naše sugrađane”, ispričala je žena telefonski za Riportal.

Srećom, ova priča ima sretan završetak jer je svjedočanstvo Riječanke potvrđeno pomoću snimki nadozrnih kamera i novac joj je vraćen.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr