VIDEO: Kraj prve faze istrage otkriva nove detalje o eksplozijama

Završetak prve faze kriminalističke istrage o eksplozijama u Zagrebu očekuje se danas. Taj dio istrage trebao bi dati odgovore na dva pitanja – jesu li dvije eksplozije povezane i je li s njima povezan i ozlijeđeni 53-godišnjak.

Jesu li dvije eksplozije u Zagrebu povezane i je li s njima povezan možda V.B. (53), koji je ozlijeđen u drugoj eksploziji, pitanja su na koje bi odgovori trebali stići danas. Naime, načelnik kriminalističke policije Vitomir Bijelić jučer je izjavio kako bi danas tijekom dana trebala završiti prva faza kriminalističkog istraživanja, u sklopu koje bi trebalo biti završeno i vještačenje i kojom bi mogli doći do tih podataka.

Pretres stana i auta

Policija je u petak tijekom dana pretresla stan i automobil V.B. Njega trenutno tretiraju i kao žrtvu i kao svjedoka, no ne isključuju mogućnost da mu se status promijeni. Prema riječima glasnogovornice MUP-a Jelene Bikić, to što su mu pretresli stan “ne znači da je automatski osumnjičen”.

“Riječ je, u prvom redu, o čovjeku koji je jedini ozlijeđen u ovoj eksploziji i on je praktički žrtva ovog kaznenog djela. S njim smo obavili razgovor, proveli određene dokazne radnje u odnosu na njega i njegovo mjesto stanovanja, a da li će se njegov status promijeniti u međuvremenu to ćemo vidjeti”, kazao je Bijelić u petak dodajući da su eksplozivne naprave vjerojatno improvizirane. Na pretpostavku o motivu počinitelja, kazao je da je to “ugroza života”.

Povratak na Net.hr