GLADNO TRŽIŠTE

REKORDNA ZAPLJENA MARIHUANE KOD KARLOVCA RAZOTKRILA VELIKI PROBLEM: Policija zaustavila kombi s 200 kg trave

‘Čak 70 posto policijskih zaplijena droge otpada na marihuanu i ona je vrlo, vrlo prisutna na hrvatskom tržištu’, napominje Željko Petković, pomoćnik za suzbijanje zloporabe droga pri HZJZ-u

Ovoga vikenda karlovačka policija kod Draganića je zaplijenila pošiljku s gotovo 200 kilograma marihuane. Prevozio ju je 24-godišnjak iz Imotskog u kombiju koji je “zapeo” za oko policajcima. Nakon odobrenog naloga za pretres, policajci su zaustavili kombi u čijem su stražnjem dijelu bili uredno posloženi paketi puni ove lake droge.

U prilogu RTL-a Danas ističe se da je Policijskoj upravi karlovačkoj ovo treći tako velik “ulov” marihuane ovoga mjeseca. Prije desetak dana kod Lasinja su uz ilegalno oružje policajci pronašli 49 stabljika indijske konoplje i dva kilograma marihuane, a prethodno su kod Vojnića otkrili dva nasada s 329 stabljika indijske konoplje.

[FOTO] ZAUSTAVILI GA NA ODMORIŠTU I NA PRVI POGLED VIDJELI DA NEŠTO NE ŠTIMA: Najveća zapljena marihuane na karlovačkom području

Pandemija nije naudila tržištu droge

Ističe se da u doba koronavirusa ni proizvodnja ni prodaja droge nisu stali. Naprotiv.

“Imamo rekordnu proizvodnju opijuma u Afganistanu i rekordnu proizvodnju kokaina na području Južne Amerike, a i  potražnja za marihuanom je zadnjih nekoliko godina bila nikad veća”, kazao je za RTL Željko Petković, pomoćnik za suzbijanje zloporabe droga pri Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.

Tržište marihuane danas iznosi 12 milijardi eura i pokriva 25 milijuna konzumenata.

HEROIN U EU STIŽE PREKO TRI RUTE, JEDNA IDE PREKO HRVATSKE: Zanimljiv detalj otkriva zašto je ovdje trgovina drogom najbolje organizirana

Gram kokaina 500 kuna, a marihuane od 15 do 45

“Čak 70 posto policijskih zaplijena droge otpada na marihuanu i ona je vrlo, vrlo prisutna na hrvatskom tržištu”, napominje Petković.

Nakon marihuane, najviše je bilo zaplijena kokaina – ove godine u prvih sedam mjeseci čak 247 pri čemu je ukupno oduzeto 35 kilograma “bijelog praha”. Lani je u istom razdoblju bilo više zaplijena, 312, ali i manja količina zaplijenjenog kokaina – 4,9 kilograma, navodi se u prilogu RTL-a. Inače, ulična cijena kokaina u Hrvatskoj je 500 kuna za gram, a marihuane 15 do 45 kuna za gram.

SVE JE NARUČIVAO PREKO INTERNETA: Kod muškarca u Zagrebu pronašli preko 16 tisuća ilegalnih tableta, ali i marihuanu

Povratak na Net.hr