MJESTO STRAŠNOG STRADANJA

REKONSTRUKCIJA TRAGEDIJE: Frane Lučić prvi puta nakon 10 godina došao na Kornate

Na Kornatima, gdje se 30. kolovoza 2007. godine dogodila strašna tragedija u kojoj je, gaseći požar, iz još nerasvijetljenih razloga smrtno stradalo 12 vatrogasaca, odvija se rekonstrukcija događaja.

Danas je na Veliki Kornat, prvi puta nakon tog kobnog dana, došao i jedini preživjeli sudionik te nesreće Frane Lučić no nije želio davati izjave novinarima, piše Dnevnik.hr.

DEVET GODINA OD KORNATSKE TRAGEDIJE: Postoje tri teorije o uzroku požara, roditelji poginulih vatrogasaca još traže istinu…

 

Nova rekonstrukcija zbog manjkavosti prve

Osim Lučića, na Kornate je došao i Branko Slavica, tadašnji zapovjednik vatrogasaca, kojemu je u rujnu prošle godine počelo novo suđenje za pogibiju kolega na Kornatima. Uz njih, u uvalu Šipnata stigli su i brojni vještaci te više od 20 svjedoka i roditelji poginulih. Očekuje se da nova rekonstukcija razriješi niz manjkavosti prve.

No, roditelji stradalih vatrogasaca nemaju prvelika očekivanja od nove rekonstrukcije.

“Ne očekujem bogznakakva rješenja. Rekonstrukcija ima smisla za novog suca koji se upoznaje sa slučajem. Za nas to nije ništa posebno”, kazao je novinarima Ivica Strikoman, otac stradalog Hrvoja Strikomana.

Kaže da su pitanja na koja bi želio dobiti dogovore “kako, radi čega i zašto nisu dobili pomoć na vrijeme i zašto je netko zabranio poziv za policiju i hitnu pomoć”.

ŠOK NA SUDU: Frane Lučić izgubio spor protiv države i grada Šibenika

Roditelji poginulih vatrogasaca ne očekuju puno

Ni otac stradalog Dine Klarića, Joško, nema velikih očekivanja od nove rekonstrukcije.

“Prošlo je puno vremena, sve je pitanje hoće li sudac uvažiti neke stvari. Imamo mi puno slika, vidjet ćemo hoće li ih prihvatiti. Ako bude, možda će se neke stvari razotkriti. Ako ne bude, onda od toga neće biti ništa”, kazao je Klarić za Novu TV.

Na pitanje kako se osjeća na mjestu gdje mu je smrtno stradao sin, kaže: “Znam da vrijeme sve liječi, ali neke stvari ne može.”

OTKRIVENI APSURDNI DETALJI: Zapisnik o očevidu tragedije na Kornatima pun je krivih podataka!

Povratak na Net.hr