JOŠ SE OPORAVLJA OD ŠOKA

RAZBOJSTVO U GLINI: Provalili u kuću, prijetili starici sjekirom, pa ju zatvorili u podrum

80-godišnja Anka Baljak iz Malog Obljaja ispričala je kako su joj razbojnici upali u kuću, prijetili joj sjekirom i opljačkali ju.

Dvojica maskiranih napadača prijetili su baki Anki da će joj ‘odrezati glavu sjekirom’ ako bude vikala. Zavezanu su je ostavili u podrumu, a iz kuće su joj, nakon što su sve pretražili, uzeli 2.700 kuna.

Napadači su u kuću ušli kroz stražnji prozor pa ih 80-godišnjakinja nije ni primijetila tog 8. listopada. Sada se od dobivenih ozljeda oporavlja u Glini kod svoje unuke.

Mještani u strahu

U glinskim selima Veliki i Mali Obljaj te Bojna, uz kopnenu granicu s BiH, mještani su u strahu. Osim ovog razbojstva, u posljednjih se dvadeset dana dogodilo više provala u kuće i pljački, no ova je ipak bila najgora od zabilježenih jer su staricu razbojnici izudarali prije nego što su ju zavezali i ostavili u hladnom podrumu. Iako u strahu, Anka Baljak ipak želi što prije kući.

glina

‘Loše mi je, i dalje povraćam, sve me boli, no htjela bih opet svojoj kući. Jest da se bojim, no moja je kuća najpreča’, rekla je Anka za Večernji list.

U tim selima danas živi tek nešto više od 30 stanovnika, dok je prije rata tamo bilo nastanjeno više od 800 ljudi. Od početka listopada, tu se dogodilo više provala i pljački – oštećeno je desetak stanovnika. Osim novca, ukraden je alat, kotao za rakiju i peć, motorna pila, ražanj, pa čak i pribor za pecanje.

glina

Više policijskih patrola

Ta su sela jučer posjetili saborski zastupnik Milorad Pupovac, izabrani dožupan iz srpske nacionalne manjine, Bogdan Rkman te dogradonačelnik Gline Đuro Stojić. Apelirali su na policiju da pojača patrole i više nadzire granicu, kako bi se broj ovakvih pljački smanjio.

glina

glina

‘Možda to nije neka prevelika imovina koja im je odnesena, ali to ovim ljudima znači bogatstvo.  Kada ljudi vide policijske patrole, osjećaju  se sigurnije. Obećali su efikasniju zaštitu državne granice jer to u biti znači da se štiti i Europska unija. Nedopustivo je da zbog straha građani EU ne spavaju,  rekao je Bogdan Rkman.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr