FOTO: Čačića supruga vozi na odsluženje kazne

Nekadašnji prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HNS-a Radimir Čačić danas ide u zatvor. Jutros oko 8.40 sati je Čačić krenuo iz Varaždina prema Zagrebu, a automobil je vozila njegova supruga Marija.

Naime, Čačić se prvo se mora javiti u Remetinec, u Centar za dijagnostiku, odakle će nakon obrade biti premješten u jednu od kaznionica poluotvorenog tipa.

“Radi se o postupku u okvirima Centra za dijagnostiku, gdje se u određenom periodu formira socijalni profil osuđenika i shodno tome se donosi odluka u kojoj kaznionici će izdržavati kaznu”, objasnio je glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić.

Vjerojatno će se raditi o jednoj od kaznionica poluotvorenog tipa, Lipovici ili Valturi.

‘Nisam nikad u životu učinio ništa nečasno’

Čačić je u razgovoru za Media servis izjavio da u zatvor ide potpuno miran. “Nema ništa u tome novo ni neobično. Ja sam legalist i legitimist. Bez obzira što mislim o presudama, kaznu koja je propisana treba izvršiti i o tome nema nikakve dvojbe. Takvim stvarima treba pristupati racionalno. Nisam nikad u životu učinio ništa nečasno. Prema tome, u tom smislu sam potpuno miran”, rekao je Čačić.

Podsjetimo, Čačić je dobio 22 mjeseca zatvora, a nakon odsluženih najmanje 11 mjeseci moći će tražiti prijevremeni otpust. Već je najavio da nakon odsluženja kazne planira povratak u politiku.

Povratak na Net.hr