PATI OD AMNEZIJE

PULJANKA PRIZNALA DA JE UBILA MAJKU, ALI SE NE SJEĆA KAKO: ‘Kotrljale smo se po krevetu. Rekla sam joj: Mama, ja ću ti pomoći!’

Prvookrivljena tvrdi da je doživjela amneziju nakon ubojstva majke te da se naknadno počela prisjećati nekih detalja. Sjeća se da je krvavi noć isprala u kupaonici

Na sudu u Puli nastavljeno je suđenje okrivljenici Divni Sekulić-Trošt okrivljenoj za ubojstvo njezine 91-godišnje majke Ivanke Sekulić, počinjeno u lipnju prošle godine. Uz nju je okrivljen i njezin sin Damjan Trošt, a oboje su na ovotjednom ročištu iznijeli svoje obrane.

Prvookrivljena, koja je priznala krivicu, kazala je kako je doživjela amneziju nakon spornog događaja te je iznijela detalje kojih se sjeća. Rekla je da je tada smatrala kako majci pomaže, a od spornih trenutaka kojih se sjeća opisala je kako se sa žrtvom kotrljala po krevetu te joj rekla: “Mama, ja ću ti pomoći. Volim te.” Krvavi nož potom je, kaže, isprala u kupaonici, piše Glas Istre.

PREREZALI VRAT ŽENI (91) U PULI: ‘Ne mogu vjerovati da je njezin unuk povezan s tim. Bio je omiljen u društvu’

Unuk ponovio da nije počinio zločin

Drugookrivljeni Damjan Trošt ponovio je kako zločin nije počinio, a na pitanja sudskog vijeća i stranaka nije odgovarao. Prijedlog njegove braniteljice da mu bude ukinut istražni zatvor je odbijen te će zbog nemogućnosti žalbe spis biti proslijeđen Visokom kaznenom sudu RH.

A na prijedlog branitelja prvookrivljene, bit će ponovljeno psihijatrijsko vještačenje, zbog čega postoji mogućnost da Divna Sekulić-Trošt, poput njezinog sina, bude proglašena neubrojivom te da joj se umjesto za kazneno sudi za protupravno djelo.

Naknadno se počela prisjećati, ali ne svega

Inače, prvookrivljena Divna Sekulić-Trošt, iako je izjavila da se osjeća krivom, od početka suđenja tvrdila je da se ne sjeća događaja. Sjećanja su joj se, kaže, počela naknadno vraćati, ali ne u potpunosti. Ona tvrdi da se ne sjeća ni prvog ispitivanja kod državnog odvjetnika, a ni dolaska u istražni zatvor.

“Kada sam bila u Zagrebu na vještačenju nisam se mogla sjetiti događaja. Nisam bila svjesna što se dogodilo, iako sam znala da se dogodio užas. Neko vrijeme nakon povratku u Pulu vratilo mi se sjećanje te situacije i to da sam ja napala svoju majku, ali ne znam zašto”, kazala je.

Sin zvao ujaka: ‘Dođi brzo, mama je u paklu’

“Ja znam da sam uzela taj nesretni nož i govorila ‘Mama, ja ću ti pomoći, volim te’. Tada sam se tako osjećala, kao da joj pomažem. Pretpostavljam da se ona uplašila, mi smo se po tom krevetu kotrljale i naguravale. Samo znam da sam mamu grlila i da sam joj govorila ‘Mama proći će, volim te’ i sjećam se toga da smo završile na suprotnoj strani kreveta prema prozoru, da sam ju ja pokrila po tijelu jer je njoj uvijek bilo hladno i pustila joj otvoreno lice da može disati. Sada, dok ovo govorim, ispada mi nevjerojatno da sam tako mogla misliti, i užasavam se toga, ali moje stanje danas i tada su dvije različite stvari. Znam i da sam na sebi imala neku majicu koju sam u kupaonici ostavila za pranje i da sam isprala nož na lavandinu u kupatilu”, kazala je Sekulić-Trošt, kako prenosi Glas Istre.

Rekla je i da je majku još neko vrijeme držala zagrljenu, smatrajući da spava. Za sina je kazala da je došao kući tek nakon što se sve dogodilo. Priznala je i da je toga jutra bez posebnog razloga sina udarila po glavi drvenim stalkom, a kasnije i staklenom bocom. Nakon toga je sin nazvao njezinog brata, svoga ujaka, rekavši mu da brzo dođe jer je “mama u paklu”.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr