POKUŠAJ UBOJSTVA

FATALNA ŽENA IZA PUCNJAVE U RIJECI: ‘Revolverašu’ određeno jamstvo od pola milijuna, njegovoj majci 100.000 kn

Iza pucnjave u Rijeci koja je na Sve Svete prestravila majke s malom djecom na terasi jednog kafića stoji jedna djevojka. Dvojac koji se u pucnjavi sukobio navodno se oko nje spori, a u cijeli slučaj umiješala se i majka ‘revolveraša’ koji je pokušao ubiti protivnika.

Istražni sudac Županijskog suda u Rijeci Vlado Bosner donio je danas odluku da se 19-godišnjem Vedranu Šnajderu i njegovoj 37-godišnjoj majci Katici Brajković odredi jednomjesečni pritvor nakon sudjelovanja u pucnjavi usred Rijeke na Sve Svete. Šnajder se tereti za pokušaj ubojstva Davora Grublješića te dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a njegova majka za kazneno djelo pomaganja u ubojstvu u pokušaju. Odlučeno je i o visini jamstva koje za Vedrana Šajdera iznosi pola milijuna kuna, a za Katicu Brajković sto tisuća kuna, piše Novi list.

Podsjetimo na Sve Svete usred dana dok su majke s malom djecom na terasi jednog kafića ispijale kavu akteri iz dvije dugo zaraćene obitelji na ulici su zaustavili automobile i počeli pucnjavu u kojoj je jedan od njih zadobio prostrijelne rane u nozi.

PUCNJAVA PRESTRAVILA GOSTE NA TERASI KAFIĆA: ‘Mahao je srebrnim pištoljem i pogledom tražio određenu osobu’

Sve zbog jedne djevojke?

Navodno je sve počelo još u lipnju kada su se Vedran Šnajder i Davor Grublješić prvi put fizički sukobili. Tada je navodno prvi nasrnuo Šnajder na Grublješića, a potom je Grublješić s nekolicinom prijatelja teško ozlijedio Šnajdera. Protiv Grublješića i njegovih pomagača podignuta je optužnica na Općinskom sudu u Rijeci.

Upućeni u slučaj kažu kako je u pozadini sukoba djevojka. No, svi će detalji biti jasniji nakon istrage. Istraživat će se i što se točno dogodilo u utorak, 1. studenoga, a o čemu se jučer oglasilo i Županijsko državno odvjetništvo.

U priopćenju ističu osnovne činjenice kako se sukob odvijao oko podneva u Ulici Potok i u Osječkoj ulici, a nakon verbalnog sukoba s 24-godišnjim Davorom Grublješićem u Čandekovoj ulici. “U cilju da ga liši života, najprije je Vedran Šnajder kojeg je u automobilu vozila majka, izašao iz vozila te ispalio iz pištolja više hitaca u njegovom pravcu od kojih je jedan metak pogodio 24-godišnju suprugu okrivljenikova brata. Nakon toga, svi su ponovno sjeli u vozila te nastavili vožnju prema Škurinju«, navodi DORH u priopćenju, opisujući sukob na Potoku, a zatim dodaju da je na Škurinju »majka svojim vozilom prepriječila put vozilu u kojem je bio Davor Grublješić”.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr