USRED DANA U RIJECI

PUCNJAVA PRESTRAVILA GOSTE NA TERASI KAFIĆA: ‘Mahao je srebrnim pištoljem i pogledom tražio određenu osobu’

Mir i odmor majki s malom djecom koje su u utorak ispijale kavu u riječkoj Osječkoj ulici prekinula je pucnjava ispred ugostiteljskog lokala Adria, piše Novi list. Akteri pucnjave dvije su “zaraćene” obitelji, Grublješić i Šnajder, a rezultat dvije osobe u bolnici i šestero privedenih, piše Novi list.

Sve je počelo na benzinskoj postaji na Turniću, kada je prema svjedočenju jedne gospođe, koja je ondje bila s jednoipolgodišnjom kćeri i suprugom, srebrnim pištoljem počeo mahati muškarac od njih udaljen svega dva metra. Opisala je kako je pritom pogledom tražio određenu osobu u skupini nekoliko ljudi koji su sjedili na automobilima odmah do postaje.

“Jedna se osoba iz te grupice izvukla i počela trčati među automobilima, napravio je krug oko praonice automobila da bi nekoliko trenutaka kasnije sjeli u automobile i krenuli jedan za drugim”, priča svjedokinja.

Mjesto pucnjave u Rijeci
Mjesto pucnjave u RijeciFoto: Nel Pavletic/PIXSELL

“Međučin” na Potoku

“Međučin” onoga što se dogodilo na Turnjiću i pucnjave u Osječkoj odigrao se na Potoku gdje je jedan od braće Grublješića otišao s Turnića te tamo pucao u nogu jedne od žena iz obitelji Šnajder. Što se točno događalo na Potoku, još nije poznato. No, nakon toga je Grublješić sjeo u automobil i krenuo prema Škurinjama gdje je uslijedio vatreni okršaj.

Pucnjavi je prethodila luda vožnja dvojice vozača koji su dolazili iz smjera Ulice 1. maja. U jednom trenutku vozač iz BMW-a, a riječ je kako doznajemo o članu obitelji Šnajder, prepriječio je put drugom BMW-u u kojem su bili Grublješići. Odmah je izašao i počeo pucati, a epilog vatrenog okršaja je to da je muškarac za kojeg doznajemo da se zove Davor Grublješić zadobio više prostrijelnih rana u lijevu i desnu nogu.

Gosti koji su se našli na terasi polijegali su na pod da ih ne bi pogodilo koje zrno. Policija je ubrzo uhvatila aktere pucnjave, a ozlijeđeni su prevezeni na Hitni prijam sušačkog KBC-a.

Povratak na Net.hr