ISTRAGA SE NASTAVLJA

PRVI DOZNAJEMO: Todoriću blokirali i dionice Agrokora, pogledajte koliko su novca istražitelji našli na njegovim računima u Hrvatskoj

Nakon što na bankovnim računima Ivice Todorića nije pronađeno dovoljno gotovine, istražitelji su zaključili kako vrijednost njegova dijela Kulmerovih dvora, te ostalih blokiranih nekretnina nije dovoljna da bi se jednog dana podmirila šteta od 1,3 milijarde kuna koliko mu se u istrazi malverzacija u Agrokoru za sada stavlja na teret. Zato su odlučili blokirati i njegove dionice Agrokora.

Na računima u tri banke, gdje je Todorić imao račune, sredinom prošlog mjeseca bilo je svega 15-ak tisuća kuna.

Jedan od računa, prema podacima do kojih su došli istražitelji, bio je čak 61 kunu u minusu.


 

Evo koliko vrijede Todorićeve dionice

Zbog toga je od suda zatraženo da se zamrznu Todorićeve dionice Agrokora. Riječ je o 2733 dionice koje čine 0,7 posto temeljnog kapitala Agrokora, a nominalna im je vrijednost 1.366.500 kuna.

NASTAVLJA SE BLOKADA TODORIĆEVE IMOVINE: Sada više ne može raspolagati ni svojim omiljenim lovištem

Na ovaj potez Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu koje vodi istragu protiv Todorića i njegovih bivših najbližih suradnika, te revizora osumnjičenih u aferi Agrokor, odlučilo se i zbog činjenica da je prvotna vrijednost tvrtke Agrokor projekti čiji je Todorić jedini vlasnik, s ukupno utvrđenih 5,3 milijarde kuna u Hrvatskoj pala na 221 milijun kuna.

Sberbank blokirao dionice Mercatora

Za Todorićevim dionicama Agrokora tužiteljstvo je posegnulo i nakon što je potvrđeno da je imovina Todorićeve nizozemske tvrtke Agrokor Investments B.V., a u pitanju su dionice slovenskog Mercatora, zapravo opterećene zalogom Sberbanka zbog kredita od 100 milijuna eura. U Nizozemskoj je Torodiću blokiran i jedan bankovni račun, no još nema podataka o iznosu novca pronađenom na njemu.

KULMEROVI DVORI POD BLOKADOM: DORH zatražio, a Županijski sud odobrio zamrzavanje Todorićeve imovine!

Iz zamrznute imovine, ako u sudskom procesu Todorić bude proglašen krivim, država naplaćuje dobit za koju se utvrdi da ju je nezakonito stekao.

Todorić je i danas napisao novu objavu na svom blogu o čemu opširnije možete pročitati OVDJE

Povratak na Net.hr