‘Prošao je rat, a sada je ranjen na kućnom pragu’

‘Bio je u ratu, prošao Borovo Selo, ništa se nikad nije dogodilo, a sada je nastradao gotovo kod kuće’, kažu šokirani roditelji policajca Tihomira Kovačevića, kojeg je u zgradi granične policije Donji Miholjac, iz službenog pištolja slučajno propucao njegov kolega.

Policajac Tihomir Kovačević (40) iz Petrijevaca teško je ranjen u zgradi granične policije Donji Miholjac. Nesreća se dogodila zbog nestručnog rukovanja oružjem u ponedjeljak oko 7.40 sati.

Metak je završio u kralježnici nesretnog Tihomira, a liječnici ga nisu uspjeli izvaditi ni operacijom koja je hitno odrađena u osječkoj bolnici. Prema neslužbenim informacijama, ranjenom će policajcu vjerojatno biti oduzeta jedna noga, možda i obje.

“Bio je u ratu, prošao Borovo Selo, ništa se nikad nije dogodilo, a sada je nastradao gotovo kod kuće. Mi ne znamo nikakve detalje, čekamo da nam se javi snaha iz bolnice. Samo nam je rekla da je propucan i na operaciji. Teško nam je jako”, kroza suze su Večernjem listu ispričali Tihomirovi šokirani roditelji Janja i Matija.

Tihomir je oženjen, otac je dvoje djece, učenika prvog razreda srednje te šestog osnovne škole.

Kaznena prijava policajcu

Policajac koji je ranio Tihomira bit će kazneno prijavljen zbog dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom.

“Isključena je mogućnost bilo kakva sukoba između policajaca i riječ je isključivo o nestručnom rukovanju”, istaknuo je Marko Ćaleta, glasnogovornik PU osječko-baranjske. Sličnu nesreću na ovom području ne pamte.

Vezani članak:

arti-201109190198006

Povratak na Net.hr