'Upravo je pronašao posao, planirao je vjenčanje…'

Vrisak djevojke s kojom se uskoro trebao vjenčati, a zatim potpuna tišina. Mirno nedjeljno jutro u zagrebačkom naselju Prečko prekinula je stravična prometna nesreća u kojoj je život izgubio B. S. (27) iz Slavonskog Broda nakon što je Opel Astrom ‘pokosio’ dvanaest metalnih stupića na tramvajskoj stanici na križanju Horvaćanske i Petrovaradinske ulice.

Na kraju je udario u nadstrešnicu, od koje se automobil odbio i prednjim krajem zabio u drvo, gdje se napokon zaustavio. Pored Stančića na suvozačkom mjestu sjedila je njegova djevojka K. Š. (23) iz Huma na Sutli, koja je u nesreći prošla bez većih ozljeda, zadobila je tek nekoliko ogrebotina i modrica na glavi.

“Pola sedam ujutro, ne čuje se ništa osim pokojeg auta i onda odjednom prasak. Čuo sam kako puca staklo i nekoliko tupih udaraca, kao da netko baca gajbe pune piva s velike visine. To je potrajalo par sekundi, još mi je odzvanjalo u ušima, a onda se začuo ženski vrisak, nakon kojega se više ništa nije čulo. Sledio sam se”, prepričao je Večernjem listu stanar zgrade udaljene dvadesetak metara od mjesta nesreće.

Veća tragedija izbjegnuta je jer na stanici u trenutku nesreće nitko nije čekao tramvaj.

‘Javio mi se i rekao da žuri’

Majka poginulog mladića otkriva da je on u subotu s djevojkom išao u posjet prijateljima u Donje Andrijevce.

“Na povratku u Zagreb, dok je prolazio kroz Brod, kasno navečer kratko mi se javio telefonom da me pozdravi. Rekao mi je da žuri i ćemo se čuti sutra. Kao i svaka majka, rekla sam mu da se čuva i da vozi oprezno”, govori neutješna G. S. O nesreći ju je izvijestio suprug, koji je ovih dana u posjetu kćeri koja također živi u Zagrebu.

Nikome u obitelji još uvijek nije jasno kako je došlo do tragedije.

“Boris je tek počeo udisati život punim plućima. Upravo je pronašao posao, počeo je raditi kao komercijalist prodaje u jednoj zagrebačkoj tvrtki. Planirao je vjenčanje… Sve je to sada prekinuto”, kaže mladićeva teta Z. G.

Povratak na Net.hr