AKCIJA U SLAVONIJI

PRONAĐENO 5 LABORATORIJA ZA DROGU: Krao struju kako bi jeftinije uzgojio stabljike marihuane

Policija je u Slavoniji u proteklih nekoliko dana imala veliku akciju u kojoj je otkrila čak pet laboratorija za drogu. U samo jednom od njih pronađena je droga u vrijednosti 220 tisuća kuna, a 60-godišnjak čiji je laboratorij ujedno je i krao struju kako bi jeftinije uzgojio marihuanu.

Pet laboratorija za uzgoj marihuane otkriveno je u utorak i srijedu u Osječko-baranjskoj županiji. Tri su pronađena u Belišću te po jedan u Bijelom Brdu i Čepinu. A droga zaplienjena samo u Bijelom Brdu vrijedi 220 tisuća kuna na crnom tržištu!

Kako piše Glas Slavonije, šezdesetogodišnjak s područja Bijelog Brda u čijim laboratorijima su pronađene 222 stabljike marihuane ujedno je i krao struju kako bi smanjio troškove proizvodnje droge. Učinio je to tako što je spojio žice da zaobiđe.

Uz drogu prnađeno i oružje

“Pri pretrazi doma i drugih prostorija kojima se koristi 60-godišnjak pronađeno je i oduzeto 222 stabljike marihuane, digitalna vaga, svjetiljke, električni sklopovi, ventilatori, šest ručnih bombi, dva raketna bacača, automatska puška, veća količina streljiva, pištolj, revolver, nekoliko kilograma sitno rezanog duhana te novčani iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna”, kazao je Vlado Krznarić iz PU osječko- baranjske navodeći kako je 60-godišnjak uhićen.

U prostorijama 33-godišnjaka u Čepinu pronađena  je, pak, električna žarulja sa sjenilom, električna prigušnica, ventilatori, alufolije različitih dimenzija, mjerač vlažnosti zemlje, dvije stabljike marihuane, PVC drobilica i oko tri grama marihuane. I Čepinčanin je uhićen, piše Glas Slavonije. Dan ranije pronađeni su improvizirani laboratoriji za uzgoj marihuane kod dvojice 30-godišnjaka te 33-godišnjaka u Belišću.

Glas Slavonije/Danas.hr

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr