MORA U ZATVOR

PRIZNANJE BANKARICE KOJA JE KRALA NOVAC KLIJENATA: ‘Uzela sam 700 tisuća kuna i kupovala si tegle s cvijećem i stolove’

Sav ukradeni novac bankarica će morati vratiti klijentima.

“Priznajem da sam da sam uzela sa računa klijenata tih 740 tisuća kuna. Žao mi je što sam to napravila. Osramotila sam i svoj u obitelj i prijatelje”, počela je svoje priznanje Martina K., bankarica koja je od sredine studenog 2009. do kraja siječnja 2014. godine krala novac s računa štediša.

Psihički problemi

“U Zagrebačkoj banci radila sam od 2004. godine i vrlo brzo sam napredovala. Moj brat bio je teško bolestan, a zatim su se i roditelji razboljeli. Još 2006. godine uzela sam stambeni kredit, te jedan kredit za poslovna ulaganja. Sav novac uložila sam u Forex, pa mi je sve propalo. Namjeravala sam prodati stan, no cijene nekretnina u to vrijeme su jako pale zbog čega ni to nisam uspjela napraviti.

Sumanuta kupovina

Nisam shvaćala da imam i psihičkih problema. Naime, počela sam opsesivno trošiti novac na stvari koje mi nisu trebale. Znala sam kupiti 30 tegli s cvijećem ili otići taksijem u Crikvenicu da si donesem kamenje s plaže. Jednom sam kupila tri stola koja mi i nisu stala u stan. Počela sam trošiti sve više, pa sam na kraju uzela i novac s računa klijenata”, opisala je na sudu bankarica.

Prebacivala novac na svoj račun

Tako je 17. studenog 2009. godine počela podizati novac s računa Slavice P. U više navrata podigla joj je, potpuno neovlašteno, više od pola milijuna kuna. Novac je prebacila na svoj račun u Privrednoj banci i trošila ga.

Štediši Josipu G. uzela je 83.240 kuna, a Dragici C. 99.580 kuna. Sada će zbog toga morati provesti šest mjeseci u zatvoru, dok je kao drugi dio kazne dobila uvjetnu osudu – godinu dana zatvora uz rok kušnje od pet godina. Sav novac morat će vratiti banci.

Povratak na Net.hr