IPAK IDU IZA REŠETAKA

[VIDEO] MLADIĆE OSUMNJIČENE ZA GRUPNO SILOVANJE MALOLJETNJE ZADRANKE DOVODE U ZATVOR: Pogledajte snimku privođenja

DORH se žalio na odluku suda, a ista je uzrokovala bijes javnosti, od kojih je dio jučer prosvjedovao pred zadarskim sudom

“Obzirom na veliki interes vezan za kazneni postupak koji se vodi protiv petorice osumnjičenika zbog kaznenog djela silovanja maloljetnice, obavještavam Vas kako je danas 17. listopada 2019. godine izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru, a nakon zaprimanja žalbi stranaka, donijelo odluku u toj pravnoj stvari, vezano za istražni zatvor. Odluka je napisana i otpremljena strankama”, priopćio je glasnogovornik zadarskog suda Hrvoje Visković.

Privedena su četvorica osumnjičenih koji su dovezeni u policijskim automobilima sa zatamnjenim staklima, javlja RTL.

Neslužbeno: Idu u pritvor na mjesec dana

Jutarnji ipak neslužbeno doznaje kako petorica mladića idu u istražni zatvor na mjesec dana. Odluka je pravomoćna.

Podsjetimo, sudac Ivica Marković na slobodu je pustio sedmoricu mladića starih od 17 do 19 godina zbog sumnje da su u godinu dana nekoliko puta grupno silovali 15-godišnjakinju iz njihova mjesta u blizini Zadra.

Sve se događalo u periodu od kolovoza 2017. do srpnja ove godine, a tijekom tog vremena djevojka je primala prijetnje, ali i dobila batine od bivšeg dečka koji je dio osumnjičene skupine.

Roditelji osumnjičenih podigli prijave

U međuvremenu su i roditelji od osumnjičenih mladića prijavili neke od ljudi koji su objavljivali njihove fotografije i podatke po društvenim mrežama i portalima, neslužbeno doznaje RTL. Sve to šteti djevojci jer ne može biti zaštićena ni žrtva, ako se objavljuje njihov identitet, kazala je novinarka RTL-a Nikolina Radić u RTL-u Danas.

Ucjenjivali djevojčicu snimkama

Silovanja su mladići snimali mobitelom te djevojčicu ucjenjivali snimkama kako bi od nje iznudili nove seksuačne odnose.

DORH se žalio na odluku suda, a ista je uzrokovala bijes javnosti, od kojih je dio jučer prosvjedovao pred zadarskim sudom.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr