GOVOR MRŽNJE

UHIĆEN JER JE PRIJETIO SMRĆU ŠEFU HND-A: ‘Poslao sam mu poruke nakon što je gostovao kod Stankovića’

Identificirana je osoba koja je Saši Lekoviću, predsjedniku Hrvatskog novinarskog društva poslala prijeteće SMS-ove.

Radi se o 73-godišnjem Ivanu Golubanu iz Zaboka protiv kojeg je, zbog prijetnji Lekoviću otvorena istraga.

OGLASIO SE SAŠA LEKOVIĆ: ‘Prijetnji i uvreda dobivamo toliko da ih više uopće ne prijavljujem’

Prijavu je Leković, nakon što je dobio prijetnje podnio zagrebačkoj policiji, koja je u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Zlataru ušla u trag Golubanu.

Kaznena prijava

“Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni u nekoliko navrata tijekom studenoga oštećenom slao prijeteće SMS poruke”, potvrđeno je iz Policijske uprave zagrebačke.

Goluban je, doznajemo, u više navrata slao prijeteće poruke Lekoviću, a istražiteljima je rekao da se na to odlučio nakon što je predsjednik HND-a gostovao u emisiji Nedjeljom u 2 Aleksandra Stankovića. Zanimljivo je, međutim, da Leković u toj emisiji nije gostovao zbog čega je evidentno da je Goluban podlegao negativnoj klimi što je protiv Lekovića stvorena u dijelu javnosti.

Kakve je prijetnje dobio Leković?

Među ostalim Goluban je Lekoviću poručio da se “iseli u četničku Srbiju u roku od 24 sata”, dok je u potpisu dodao “Za dom spremni” i “Smrt vam fašisti”. U idućem navratu uputio je predsjedniku HND-a listu osoba koje treba likvidirati, na kojoj se uz imena brojnih, mahom SDP-ovih političara nalazilo i Lekovićevo ime.

Do pet godina zatvora

Kaznenom prijavom na teret mu je stavljena prijetnja i to upućena predsjedniku HND-a vezano upravo za funkciju što ju trenutno obnaša. Za to kazneno djelo zakon predviđa i do pet godina zatvora.

Goluban je nakon ispitivanja zadržan u istražnom zatvoru jer je sud ocijenio kako postoji opasnost da bi ponovno mogao prijetiti Lekoviću.

LEKOVIĆ IDE NA RAZGOVOR S POLICIJOM: ‘Podsjetit ću ih i na sve dosadašnje prijetnje’

Povratak na Net.hr