604 GRAMA MARIHUANE

PREUZEO MARIHUANU, PA BJEŽAO OD POLICIJE: Velikogorički Županijski sud odredio istražni zatvor 30-godišnjaku

30-godišnjaku koji je početkom veljače svojim automobilom bježao od policije nakon što je od nepoznatog muškarca preuzeo 604 grama marihuane određen je istražni zatvor

Sudac istrage velikogoričkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor 30-godišnjaku koji je 11. veljače navečer svojim BMW-om bježao od policije nakon što je od nepoznatog muškarca preuzeo 604 grama marihuane. Osumnjičenom 30-godišnjaku je istražni zatvor određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, priopćilo je u utorak državno odvjetništvo.

Preuzeo 604 grama marihuane i bježao policiji

Tužiteljstvo je preciziralo da je 30-godišnjak 11. veljače oko 18,15 sati od nepoznatog muškarca radi daljnje preprodaje preuzeo 604 grama marihuane koju je odložio ispod vozačevog sjedišta u svojem BMW-u X5. Nakon što su policajci uočili 30-godišnjaka, uputili su mu svjetlosne i zvučne signale da zaustavi vozilo, no on se oglušio i dao se u bijeg nastavljajući vožnju, pri čemu je na području Novog Zagreba prekršio više prometnih propisa.

Osumnjičeni se tijekom bijega popeo svojim vozilom na nogostup ispred ulaza u Osnovnu školu Trnsko gdje je prednjim dijelom BMW-a udario u klupu, a potom i u drvo, nakon čega se vozilo zaustavilo. Napustivši vozilo, osumnjičeni je nastavio bježati pred policajcima koji su ga sustigli, uhitili i prijavili zbog zloporabe droge i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom.

Tužiteljstvo je dodalo da je 30-godišnjak tijekom bijega izazvao neposrednu ugrozu fizičkog integriteta i imovine drugih sudionika u prometu, policajaca koji su sudjelovali u potjeri za njima i osoba koje su bile na njegovoj ruti kretanja.

UHVAĆENA DVOJICA MLADIH DILERA: Nabavili su veću količinu kokaina i marihuane koju su skrivali u stanu kod Zagreba

Povratak na Net.hr