KRAJ MUČNOG SLUČAJA

SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO NACIJU: Zbog tuluma strave osuđen na 4,5 godina zatvora!

Prije četiri godine javnost je potresla priča o krvavom silovanju studentice na kućnoj zabavi u Podstrani, a danas je stigla i presuda Roku Šimcu (24) kojeg se tereti za ovaj zločin. Mladiću je izrečena kazna od četiri i pol godine zatvora, javlja 24 sata.

Šimac je nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda i osam mjeseci za spolni odnos bez pristanka te mu je izrečena jedinstvena kazna od četiri i pol godine zatvora.

Podsjetimo, silovana djevojka zadobila je teške tjelesne ozljede te se ne sjeća događaja od tog dana zbog konzumacije velikih količina alkohola. Sastavni dio ovog slučaja bila su vještačenja psihijatara čiji su nalazi bili u neku ruku kontradiktorni. Vještakinja iz Zagreba ustanovila je kako je djevojka bila neubrojiva, a splitski vještaci su rekli da je bila – smanjeno ubrojiva.

TULUM STRAVE U PODSTRANI: ‘Silovana djevojka pristala na seks dok se nije onesvijestila’

Optuženom se na teret stavljalo i silovanje stranim predmetom, no on je tijekom suđenja rekao kako je koristio ‘samo ruku’. Liječnici koji su na djevojci izveli operaciju koja joj je spasila život tada su rekli kako nikada nisu vidjeli ništa slično. ‘Takve ozljede ženskog spolnog organa, crijeva i utrobe u svojoj karijeri nisam vidio, niti čuo za njih. Za neke ozljede nedostaju i primjeri u stručnoj literaturi”, kazao je tada dr. Hrvoje Tomasović, kirurg koji je djevojci spašavao život. Dodao je kako postoji mogućnost da su takve ozljede nastale korištenjem ruke, ali da su šanse za to vrlo male i da su ozljede vjerojatnije posljedica korištenja oštrog predmeta.

LIJEČNICI U ŠOKU: ‘Nikada ovakve ozljede nismo vidjeli’

Sudac je danas u izricanju presude rekao kako oštećena nije bila sposobna izraziti odbijanje spolnog odnosa te da joj je optuženi trajno oštetio zdravlje i oslabio kvalitetu života. Rekao je kako je optuženi u želji za spolnim zadovoljenjem ugurao ruku u spolovilo i anus izazvavši traume vagine te oštećenja tankog i debelog crijeva zbog čega je došlo do krvarenja i šoka.

Povratak na Net.hr